El Primavera Sound pressiona l'Ajuntament i diu que marxarà de Barcelona el 2024

Un dels directors del festival, Gabi Ruiz, afirma a TV3 que l'edició del 2023 també està en perill
Redacció Actualitzat
TEMA:
Primavera Sound

El festival Primavera Sound amenaça d'abandonar Barcelona. Un dels seus directors, Gabi Ruiz, ha assegurat a TV3 que la seva intenció és marxar de la ciutat el 2024. Tampoc està garantida l'edició del 2023, segons ha dit, per discrepàncies amb l'Ajuntament.

"No tenim una interlocució fàcil ni fluida", ha dit Ruiz:

"Si no es pot fer a Barcelona, si no ho volen, ho haurem de fer en un altre lloc. Ells pretenen esperar a dir-nos si podem fer aquí l'edició del 2023 quan s'acabi la del 2022. És absurd. Penso que no ens volen a Barcelona i nosaltres no volem una guerra amb l'Ajuntament. Haurem de plantejar-nos el futur i veure on ho podem fer."

Per la seva banda, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha apuntat que la negociació no està tancada i que la seva voluntat és que el festival no marxi de la ciutat. No descarta un acord els pròxims dies, en què tenen reunions agendades.

Martí també s'ha mostrat decebut pel to de les declaracions de l'entrevista de Gabi Ruiz a La Vanguardia, on ja amenaçava de deixar la ciutat.

"Faré tot el possible perquè el Primavera Sound no marxi de Barcelona perquè seria una gran pèrdua per a la ciutat, però també per al festival. És un festival 'made in Barcelona' (...). Ens ha sorprès, la veritat, el to d'aquesta entrevista, però seguim parlant i espero trobar la manera de poder-ho resoldre."

Per la seva banda, el Gremi de Restauració de Barcelona ha mostrat "inquietud" per la falta d'entesa entre el festival i la ciutat i ha demanat a l'Ajuntament un compromís "clar i ferm" per a la continuïtat del Primavera Sound. 

En un comunicat, el director del gremi, Roger Pallarols, ha reclamat "un canvi d'actitud" al consistori i "reprendre les converses". "No volem que el Primavera marxi de Barcelona", ha assegurat, afegint que esdeveniments com aquest "són un actiu" de la ciutat que cal "conservar, cuidar i potenciar en la mesura que sigui possible".

Després d'ajornar les edicions del 2020 i del 2021, el Primavera Sound 2022 està previst entre el 2 i el 12 de juny al Parc del Fòrum de Barcelona.


Dues dècades a Barcelona

El festival Primavera Sound es va celebrar per primera vegada l'any 2001 al Poble Espanyol. Des del 2005, s'organitza al Parc del Fòrum, sempre entre finals de maig i principis de juny. 

Des de la primera edició, ha anat incrementant l'assistència de públic i la seva repercussió, tant en l'àmbit nacional com internacional. Si la primera edició del 2001 va tancar amb una assistència de 8.000 persones, l'última, el 2019, va superar els 215.000 assistents.

ARXIVAT A:
Primavera Sound
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut