Brasília

El primer decret de Bolsonaro amenaça les reserves indígenes obrint-les al comerç

El nou president del Brasil manté que la minoria indígena ocupa un 15% del territori del país i que viu manipulada per les ONG

RedaccióActualitzat

El govern de l'ultradretà Jair Bolsonaro ja s'ha posat en marxa amb la presa de possessió dels nous ministres, que han començat a avançar els primers plans per al país. D'entrada, ja s'ha aprovat un decret que pot afectar els interessos dels indígenes i la preservació del medi ambient perquè, entre altres coses, permetrà obrir les reserves indígenes a l'activitat comercial, cosa que estava prohibida.

La ministra d'Agricultura, Tereza Cristina da Costa, dirigirà la gestió dels territoris indígenes, que fins ara era responsabilitat de la Fundació Nacional de l'Indi. Aquesta ministra era la presidenta del grup del Parlament que defensava els interessos dels grans propietaris rurals. La seva acció de govern anirà en sintonia amb Bolsonaro, que s'ha pronunciat sobre aquesta qüestió en un tuit:

 

"Més del 15% del territori nacional és terra indígena i de descendents d'esclaus. Menys d'un milió de persones viuen en aquests llocs aïllats del Brasil de debò, enganyades i manipulades per ONGs. Junts integrarem aquests ciutadans i valorarem tots els brasilers."

 

 

Bolsonaro amb la ministra d'Agricultura (EFE)

 

El decret podria convertir-se en una amenaça per a la selva amazònica

 

A més, el nou ministre de Medi Ambient té una condemna, pendent de recurs, per haver alterat un pla de protecció ambiental per afavorir indústries mineres quan era secretari regional a Sao Paulo. Amb aquestes premisses, ja s'han aixecat veus que asseguren que aquest govern és tota una amenaça per a la selva amazònica, considerada el pulmó verd del món

 

L'activitat comercial deixarà de prohibir-se a les reserves indígenes

 

En el vessant econòmic, el nou ministre del ram i considerat l'home fort del govern Bolsonaro, Paulo Guedes, ja ha anunciat un pla de privatitzacions accelerades. També promet abaixar impostos.

De moment, la borsa del Brasil ha rebut amb fortes pujades el nou executiu d'extrema dreta.

 

ARXIVAT A:
Jair BolsonaroBrasil
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut