El primer ministre francès, Jean Castex, ha dit que podran reforçar les activitats extraescolars perquè els avis no recullin els nens a l'escola (REUTERS )

El primer ministre francès: "Evitem que els avis vagin a buscar els nens a l'escola"

21 departaments de França es troben en zona vermella per l'increment de casos de Covid i el primer ministre demana responsabilitat individual per reduir la taxa d'incidència del virus
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

El govern francès ha classificat 19 departaments com a "zona vermella" per l'increment de casos de Covid, una classificació que autoritza les autoritats locals a imposar mesures més restrictives.

Es poden limitar els desplaçaments de persones i vehicles, prohibir concentracions de gent i tancar de forma provisional els restaurants, museus i mercats, quan es consideri necessari.

En total, són 21 els departaments en alerta per la Covid, ja que París i Marsella es troben en zona de risc des de mitjans d'agost.

 

El primer ministre francès, Jean Castex, ha informat que la decisió s'ha pres amb les dades d'afectació de la pandèmia al país.

Aquest dimecres es van notificar 5.429 casos en 24 hores, i la taxa d'incidència és de 39 positius per cada 100.000 persones -un nivell quatre vegades superior al de fa un mes.

Castex subratlla que "l'epidèmia guanya terreny i cal intervenir" amb una estratègia basada en la prevenció i el trencament de la cadena de contagis.

El primer ministre francès, Jean Castex, ha apel·lat a la responsabilitat individual i no descarta un confinament si la situació empitjora (AFP)

Mascareta obligaròria a l'escola

El primer ministre francès ha anunciat l'obligatorietat d'utilitzar la mascareta als llocs tancats, sempre que hi hagi altres persones. La multa per incomplir la mesura és de 135 euros: des de mitjans d'agost, de mitjana s'han tramitat 700 sancions al dia.

A les escoles serà obligatòria dins de les aules i, a més, els majors d'11 anys l'hauran de portar a l'hora del pati. En aquest sentit, Castex ha fet un advertiment a la gent gran:

"Hem d'evitar que els avis vagin a buscar els nens a l'escola, encara que sigui a costa de reforçar les extraescolars fins que els pares puguin anar a buscar-los".

"En resum, ja ho hem dit molts cops, la protecció passa per portar mascareta el màxim possible."

A París s'estendrà l'ús de la mascareta a tota la ciutat i la corona metropolitana a partir d'aquest divendres. Fins ara, només era obligatòria a les zones més concorregudes.

 

"És un esforç sense precedents"

El govern de l'Eliseu demana responsabilitat individual, però no descarta recórrer al confinament si la situació empitjora:

"Tenim plans de reconfinament territorials i nacionals a punt si és necessari. El nostre sistema hospitalari està llest per a una nova onada d'ingressos. Però l'objectiu és fer tot això per evitar un nou confinament generalitzat".

A França s'estan fent 830.000 proves PCR a la setmana, i volen arribar al milió al setembre. "És un esforç sense precedents", ha afirmat el ministre francès de Sanitat, Olivier Véran.

Malgrat tot, el primer ministre Castex ha volgut transmetre calma als seus conciutadans:

"Fer sonar l'alarma no significa que estem en una situació tan greu com a l'inici de la pandèmia. Encara estem molt lluny, en aquell moment la incidència era de 1.000 positius per cada 100.000 persones".

ARXIVAT A:
Coronavirus França
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut