Viktor Orbán (a l'esquerra) durant la trobada amb el president del Parlament Europeu, Martin Schulz, a Brussel·les (EFE)

El primer ministre hongarès considera que el problema dels refugiats no és europeu, sinó alemany

Viktor Orbán s'ha reunit a Brussel·les amb el president de l'Eurocambra, que ha instat el cap del govern magiar a contribuir a una solució europea comuna davant la crisi dels refugiats
Redacció Actualitzat

El primer ministre hongarès, Viktor Orbán, creu que el problema dels refugiats no és d'Europa, sinó d'Alemanya. Orbán, que és a Brussel·les per entrevistar-se amb les autoritats europees, diu que cap refugiat no té intenció d'establir-se a països com ara Hongria, Eslovàquia, Estònia o Polònia, sinó que l'únic país on volen anar és a Alemanya. Per això, diu el primer ministre, la feina dels governs de la resta de països és només registrar-los, cosa que pensa fer. El primer ministre d'Hongria s'ha referit a la crisi dels refugiats després d'una entrevista amb el president del Parlament Europeu, Martin Schulz.

Després de l'entrevista, el president de l'Eurocambra ha instat el primer ministre magiar a contribuir a una solució europea comuna davant aquesta crisi dels refugiats, majoritàriament sirians. Segons Schulz, traslladar el problema a Alemanya, tal com ha fet Orbán, és una posició "equivocada". Martin Schulz ha explicat que li havia demanat al mandatari hongarès "que ajudi a aconseguir una solució europea, tant pel que fa a la immigració il·legal com a la protecció temporal de refugiats i l'asil polític". El primer ministre d'Hongria s'entrevistarà aquesta tarda amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut