El príncep Guillem nega les acusacions de racisme i diu que no ha parlat amb Enric
Guillem respon breument a preguntes dels periodistes després de l'entrevista dels ducs de Sussex a la cadena CBS
El príncep Guillem, duc de Cambridge i net de la reina Elisabet II, ha assegurat que la família reial britànica "no és racista". Ho ha dit en resposta a l'acusació feta pel seu germà Enric i la seva dona Meghan Markle en una entrevista televisada als Estats Units.
Guillem també ha admès que no ha parlat amb el seu germà però que "té pensat" fer-ho. Ho ha dit durant una visita en una escola de Londres on ha anat amb la seva dona Kate.
"No, encara no he parlat amb ell, però ho faré."
A part del racisme dins la família reial, Enric i Meghan Markle també van parlar de salut mental i de la manera com els han tractat els mitjans de comunicació o altres membres de la família.
Però una de les revelacions que més van impactar a l'entrevista van ser les afirmacions de suposades preocupacions per part d'un membre de la família del color de la pell del fill dels ducs de Sussex, Archie, de 2 anys, ja que la mare és mestissa.
En un missatge conciliador, dimarts, la Casa Reial es va declarar "preocupada" per les acusacions de racisme i va afirmar que s'havien de prendre "molt seriosament".
El Palau de Buckingham va expressar en un comunicat que s'havia "entristit" en conèixer els desafiaments a què es van enfrontar Enric i Meghan durant la seva estada al Regne Unit.
Reaccions a la premsa
El director executiu de la Societat d'Editors britànica, que agrupa els directors de diaris, Ian Murray, ha presentat la dimissió després de negar que Meghan Markle hagués rebut un tractament racista als mitjans de comunicació.
Després de l'entrevista dels ducs, Murray va defensar la premsa dient que Enric i Meghan no havien aportat proves.
Però, en presentar la dimissió ha dit que ho feia per "recuperar la seva reputació".
La Societat d'Editors ha estat criticada per directors de destacats diaris com "The Guardian", "Financial Times" i "The HuffPost UK", que afirmen que la premsa britànica ha de fer un esforç més gran per combatre el racisme i representar la societat.
Amenaça a la Commonwealth
Les acusacions de racisme a la Corona britànica també amenacen de malmetre el suport de les excolònies de la Commonwealth cap a la monarquia.
Són més de 50 països del cinc continents, amb més de 2.000 milions de persones amb diversitat d'orígens.
I les veus a favor de trencar els llaços amb la reialesa britànica s'han enfortit aquests dies amb les acusacions de racisme.
El director de l'Institut d'Estudis de la Commonwealth, Philip Murphy, ha admès que el tema del racisme de Buckingham pot "tenir un impacte en l'opinió pública, sobretot al Carib". Això, augura, pot aportar "munició" a la causa republicana.
- ARXIVAT A:
- MonarquiaRegne Unit