El sector de restauració està pendent de les mesures per Setmana Santa (ACN/Elioi Tost)

El Procicat es pren unes hores més per decidir sobre les restriccions per la Covid

La pressió assistencial als hospitals va a la baixa, però les autoritats demanen "prudència", mentre el comerç i la restauració reclamen més hores d'activitat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Procicat

El Procicat manté les restriccions, però obre les extraescolars a Infantil i Primària

 

El comitè executiu del Procicat havia de reunir-se aquest dijous per acordar si fa canvis en les restriccions vigents contra la Covid, però fonts del govern han assegurat que la decisió s'ajorna i no es prendrà avui.

El motiu és que volen deixar passar més hores per tenir dades consolidades sobre l'evolució de la pandèmia a Catalunya, abans de pronunciar-se sobre les mesures.

El Procicat té la vista posada en dilluns que ve, quan acaba la pròrroga de les mesures vigents per fer front a la pandèmia del coronavirus.

Les dades epidemiològiques evolucionen favorablement, però no s'espera que les mesures canviïn de forma significativa. Ara mateix, el temor se centra en la possible extensió de les variants britànica i brasilera del virus, que són més contagioses.

De fet, aquest dimarts la consellera de Salut, Alba Vergés, va afirmar que s'estaven revisant les restriccions, però davant d'una possible flexibilització va advertir que ha de ser "amb contenció".

Malgrat la tendència positiva de les dades, la consellera va demanar ser "prudents" perquè "la pressió assistencial encara és alta".

La consellera de la Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó, també es va manifestar en el sentit que de cara a dilluns es preveu relaxar les restriccions. Després del consell de govern, va explicar que s'aprovarien mesures que "probablement ja contindran alguna relaxació". De tota manera, també va demanar prudència.

No se sap, per ara, doncs, com pot afectar l'aixecament d'algunes de les restriccions vigents malgrat que alguns sectors reclamen tornar el més aviat possible a la normalitat.

Comerç i restauració, pendents de les mesures

Un dels sectors més pendents de les mesures que es puguin modificar de cara a dilluns és el del comerç. Les superfícies de més de 400 metres quadrats, així com els centres comercials, tancats des del Nadal, ja han mostrat la seva preocupació per continuar amb les persianes abaixades. També la resta de comerços es ressenten per no poder obrir els dissabtes, el dia de més facturació.

Els bars i restaurants també demanen poder ampliar els horaris. En concret, proposen poder servir sopars, almenys, els caps de setmana.

El secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, ja va descartar dilluns "una desescalada absoluta molt remarcable". Es va mostrar favorable a introduir petites modificacions sense incrementar el risc epidemiològic actual.

Dades epidemiològiques favorables

Sanitat ha notificat aquest dimecres 337 mort més a Espanya per Covid-19, la meitat de les que es van notificar dimecres passat. El Ministeri ha constatat una baixada dels contagis i una caiguda de la incidència acumulada per cada 100.000 habitants de gairebé 36 punts, fins a 349, una xifra semblant a la de la primera setmana de gener.

A Catalunya, aquest dimarts hi ha hagut 201 positius diagnosticats i 51 morts. En l'última setmana, 234 persones han necessitat ser hospitalitzades per coronavirus. 13 persones han ingressat a les UCI.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19 Comerç Procicat
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut