El projecte social que envasa sal comestible de Cardona, l'essència del municipi
Amb aquesta activitat s'aposta tant pel consum de sal de qualitat i gourmet com per la inclusió social
Cada dues setmanes, els usuaris de la fundació Amisol, que compta amb un centenar de persones amb discapacitat intel·lectual, es trasllada des del Solsonès fins a Cardona per fer molinets de sal.
A la Fundació Cardona Històrica, el grup omple pots de sal, els pesen i els etiqueten perquè puguin ser comercialitzats.
La gerent de la Fundació Amisol, Laia Ximenis, afirma que l'objectiu és que facin feines en què se sentin útils, i adquireixin així més capacitats i habilitats que els condueixin a tenir més autonomia.
Fa dos anys que Cardona va començar a vendre la sal comestible, i ara, amb la col·laboració del centre de treball, han passat a fer el doble de molinets de sal anuals, uns 12.000. Es tracta d'una de les poques activitats d'extracció que es manté activa en un poble que no s'explicaria sense el paper d'aquest mineral.
- ARXIVAT A:
- Gastronomia