Barcelona

El PSC condiciona el seu suport als pressupostos a "un relat equitatiu" de les retallades

El govern ha començat a cuinar els pressupostos de la Generalitat per l'any que ve amb els tres partits de l'oposició amb els quals hi ha hagut flirteig. I el cuiner és el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que afronta una maratoniana jornada de reunions. Les negociacions per als comptes del 2012, que es preveuen complicades, han començat amb el PSC, l'últim partit que ha mostrat una certa voluntat d'arribar a acords amb l'executiu de Mas. A la sortida de la reunió, la socialista Rocío Martínez-Sempere ha parlat de les "dues línies vermelles" que el PSC ha plantejat al govern si aquest vol aconseguir el seu suport. Com ja va fixar en la negociació dels comptes de l'any anterior, el PSC ha tornat a posar sobre la taula la recuperació de l'impost de successions. A aquesta condició, ara s'hi ha afegit que les retallades tinguin "un relat equitatiu".

Victòria MiróActualitzat
"Els pressupostos han de tenir un relat equitatiu", ha dit la socialista Rocío Martínez Sampere, que ha estat l'encarregada de valorar la reunió que han mantingut amb Mas-Colell i a la qual també hi ha assistit Joaquim Nadal.

El PSC ha apuntat que la trobada ha estat "positiva" i que en acabar s'han emplaçat a continuar treballant "veient quins marges reals de negociació hi ha perquè siguin uns bons pressupostos per a Catalunya".

Després d'insistir que han de veure un relat que expliqui el perquè dels comptes del govern per l'any vinent, la socialista Martínez-Sampere, ha afegit que després cal veure el com. Pel PSC, ha dit, els comptes ara mateix caldria que esmenessin una qüestió: "No hem vist una estratègia de recuperació econòmica", ha dit. Sense això, les retallades són "pa per avui i fam per demà".

La diputada socialista ha conclòs que a parer del seu grup "confiar-ho tot a una reducció de la despesa no és la solució".

La reunió entre el govern i el PSC ha tingut lloc després de l'entrevista a Mas-Colell a Catalunya Ràdio. Per part de CiU també hi han assistit els dirigents de Convergència Oriol Pujol i Jordi Turull.

Abans d'obrir la roda de contactes, Artur Mas ha dit que de les negociacions n'espera una presa de contacte per dur els comptes al Parlament, on ja hi haurà la negociació amb la resta de grups parlamentaris.

"Ara hem d'anar de pressa no tant en la negociació, que també, sinó en la confecció definitiva i en el fet que el govern el pugui aprovar. Una vegada passi això, l'enviarem al Parlament i serà quan començaran les converses més a fons amb els grups parlamentaris", ha detallat Mas sobre el calendari previst per als comptes.

Objectiu: augmentar els ingressos

Com a novetat, amb aquests comptes després de les retallades, la Generalitat vol augmentar els ingressos. Per això, hi haurà un augment i noves taxes en alguns serveis públics, i també consideren una altra retallada salarial en les nòmines dels funcionaris.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut