El PSC diu que no assistirà a una investidura telemàtica i Cs lluitarà per impedir-la
Socialistes i Ciutadans ja han demanat als lletrats del Parlament un informe sobre la delegació de vot i la investidura no presencial
La investidura del president de la Generalitat continua centrant un intens debat al Parlament, que es constitueix la setmana que ve. Enmig de les consultes de PSC i Ciutadans als lletrats sobre si es pot fer o no una investidura a distància, Miquel Iceta ja ha deixat clar en una entrevista a Catalunya Ràdio que, si és el cas, no assistirien a la sessió:
"Nosaltres no participarem en un debat en què el candidat a la presidència no sigui allà. En qui hi cap? Quin precedent del món, de què estem parlant?"
"Nosaltres, en un debat d'investidura d'una persona que no hi és? No. Ho farem des de casa. Que cadascú ho faci des de casa."
Els socialistes també creuen que Puigdemont finalment no serà candidat:
"No es presentarà a la investidura, Carles Puigdemont. Crec que finalment en la majoria independentista s'obrirà pas una idea que ja hi és i que ja estan debatent entre ells: que no convé nomenar per a càrrecs persones que no els poden desenvolupar. Això és el que ha portat alguns a renunciar als seus escons, a renunciar a ser president del Parlament..."
La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, no es vol ni plantejar una investidura a distància i diu que centrarà els esforços a impedir que això pugui passar:
"Nosaltres no estem ja en l'escenari d'acceptar que es farà així, nosaltres estem lluitant perquè no es produeixi aquesta investidura. No sé si el senyor Iceta ja està donant per fet que es farà. No podem acceptar que el reglament, un altre cop, no sigui tingut en compte."
Dins del bloc independentista, la CUP ha marcat distàncies amb Puigdemont, que ha titllat d'"irresponsable". Asseguren que no és l'únic candidat possible.
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ja ha encarregat un informe jurídic al secretari general de la cambra sobre la delegació del vot i el quòrum necessari en la sessió constitutiva del Parlament, tenint en compte que hi ha alguns diputats a la presó i altres a Bèlgica.
Són dues qüestions que li havia demanat el PSC perquè els lletrats del Parlament s'hi pronunciessin. Forcadell no ha atès, però, la petició d'encarregar un informe jurídic sobre la investidura a distància perquè considera que això ho ha d'abordar ja la nova mesa del Parlament.
- ARXIVAT A:
- Procés catalàEleccions 21DInvestidura