Manifestació contra la Copa Amèrica (ACN / María Belmez / Maria Asmarat)

El rebuig a la Copa Amèrica torna al carrer a Barcelona amb el crit de "mai més"

Els manifestants han criticat la inversió pública en l'esdeveniment, la massificació turística i han reivindicat que la ciutat "no es ven"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Vela - Copa Amèrica

Una manifestació ha recorregut part del front marítim barceloní aquest diumenge al migdia contra la Copa Amèrica de vela. 

Sota el lema "Copa Amèrica, mai més", els manifestats, 2.000 segons la Guàrdia Urbana i 6.000 segons els organitzadors, han marxat de la plaça de Correus al mirador del camp de regates, al final del carrer Marina.

Convocades per la Plataforma No a la Copa Amèrica, no només mostren el seu rebuig a una competició que viu els últims dies, sinó que estan en contra que Barcelona pugui ser la seu de les pròximes edicions.

Dues manifestants amb un inflable d'una orca (ACN / María Belmez / Maria Asmarat)

"Els vostres velers ens apugen els lloguers", "Collboni, torna'ns els diners" o "Visca, visca, visca, la lluita de les veïnes", han estat algunes de les proclames que s'han sentit.

Els manifestants han criticat la inversió pública en l'esdeveniment, la massificació turística i han reivindicat que la ciutat "no es ven".

A més, denuncien presumptes irregularitats en xifres de visitants i d'impacte econòmic. Demanen que s'investiguin les persones implicades, els contractes i els recursos públics destinats. Aquesta setmana ja van presentar una denúncia a l'Oficina Antifrau.

Els convocants també han fet una crida a totes les formacions polítiques perquè al ple del Parlament del 24 d'octubre votin a favor que la Sindicatura de Comptes faci una auditoria a la Fundació Barcelona Nàutica. La CUP ja ha anunciat que demanarà auditar les aportacions públiques i portarà el cas a la Sindicatura de Comptes.

ARXIVAT A:
Vela - Copa Amèrica
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut