Mali ha mantingut vincles estrets amb Rússia des que un cop d'estat el 2021 va separar-lo de França, antic poder colonial, i d'Occident. (Reuters)

El Regne Unit envia per error a un aliat rus una vintena d'e-mails dirigits al Pentàgon

Els missatges tractaven assumptes de Defensa i han acabat arribant a Mali, aliat de Rússia, mentre ara les autoritats britàniques ho investiguen
Redacció
TEMA:
Mali

El món de l'alta diplomàcia pot ser tan secret i fosc com, a la vegada, quedar al descobert pels descuits més simples.

Això és el que li ha passat al Ministeri de Defensa del Regne Unit, quan ha enviat uns 20 correus electrònics a Mali, aliat de Rússia a l'oest d'Àfrica, quan en realitat volia fer-los arribar al Pentàgon.

L'error provindria d'una confusió en el nom del domini. En el cas del Pentàgon, l'adreça acaba amb ".mil", mentre que el de Mali és ".ml".

La premsa britànica s'ha afanyat a fer-se ressò de l'incident, i el Regne Unit hi ha respòs. A través de les xarxes socials, el Ministeri de Defensa ha reconegut que es tractava d'una vintena d'e-mails però que no contenien contingut sensible. "Els correus electrònics d'aquest tipus no es classifiquen com a secrets", ha dit.

Un portaveu del ministeri ha insistit que, tot i que s'estan prenent seriosament l'error, no s'ha difós cap informació que pugui ser extremadament sensible.  

"Estem segurs que no contenien cap informació que pogués comprometre la seguretat operativa o les dades tècniques. Tota la informació sensible es comparteix en sistemes dissenyats per minimitzar el risc d'orientació errònia. El MOD revisa constantment els seus processos i actualment està duent a terme un programa de treball per millorar la gestió de la informació, la prevenció de pèrdues de dades i el control de la informació sensible".

Justament la setmana passada una investigació del Financial Times va revelar que milions d'e-mails de l'exèrcit nord-americà havien arribat erròniament a Mali durant anys, pel mateix error del domini.

Mali, aliat de Rússia

Mali ha mantingut vincles estrets amb Rússia des que un cop d'estat el 2021 va separar-lo de França, antic poder colonial, i d'Occident. En els darrers mesos les forces de l'ONU han abandonat el país de l'oest d'Àfrica després que el govern els ho demanés.

 

ARXIVAT A:
Estats Units Àfrica Regne Unit Mali
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut