El bully americà XL estarà prohibit al Regne Unit a finals d'any

El Regne Unit prohibirà la raça de gos bully americà XL després de dos atacs

L'atac a una nena d'11 anys i a un home que va acabar perdent la vida ha revifat el debat al Regne Unit sobre la prohibició d'aquesta raça de gos

Actualitzat

El Regne Unit ha anunciat que prohibirà el bully americà XL a finals d'any després d'una sèrie d'atacs que hi ha hagut contra persones i que han servit per revifar el debat al voltant del control que l'ésser humà pot tenir sobre aquesta raça.

L'anunci l'ha fet el primer ministre del Regne Unit, Rishi Sunak, assegurant que el "bully americà XL és una raça perillosa per a la nostra comunitat, especialment per als nens".


En un comunicat emès a través de X, abans Twitter, Sunak també afegeix que els atacs recents l'han portat a prendre aquesta decisió, sobretot el que va patir un home aquesta mateixa setmana i que va tenir un desenllaç "fatal". Va acabar perdent la vida.

"No es tracta d'un entrenament correcte o no, sinó d'un patró de comportament del gos."

En aquesta línia, el govern haurà de definir exactament quina raça de gos vol prohibir i quina llei fer al respecte, perquè actualment no n'hi ha cap.

També haurà de deixar clar si prohibeix la raça bully americà XL, que és el gos d'aquesta raça que té una mida més gran i que pot arribar a pesar més de 60 quilograms.

Rishi Sunak anunciant que el govern del Regne Unit prohibirà els bullys americans XL a finals d'any (EFE)

"No és la solució"

Diverses organitzacions britàniques de benestar animal consideren que la decisió adoptada pel govern britànic "no és la solució". En una declaració conjunta, associacions com la RSPCA (de les sigles en anglès de Societat Reial per a la Prevenció de la Crueltat cap als Animals) culpen les persones que en venen de manera il·legal i en fan una criança inadequada.

Les organitzacions afegeixen que "s'ha de sancionar aquells propietaris que utilitzen gossos de manera voluntària per espantar i intimidar persones i altres animals".

"El govern s'hauria de centrar en les regulacions de control de gossos i en promoure la tinença i l'entrenament responsable d'aquests", conclouen.

Dos atacs recents

L'anunci de Rishi Sunak després de dos atacs recents que hi ha hagut al Regne Unit. El primer, a una nena d'11 anys que va ser atacada quan passejava per Birmingham amb la seva germana. El propietari del gos, un home de 60 anys, va ser detingut arran de l'incident, que va provocar ferides a dues persones que van anar a socórrer la nena.

L'altre atac va provocar la mort d'un home que intentava salvar la seva mare d'un gos d'aquesta raça.

Segons l'organització Bully Watch, que té com a objectiu prohibir la venda i cria dels bullys americansaquesta raça va ser la responsable de més de la meitat dels atacs mortals de gossos al Regne Unit l'any passat.


Una dona de 65 anys també va perdre la vida aquest any després d'intentar separar dos gossos d'aquesta raça que s'estaven barallant.

Actualment, hi ha quatre races de gossos prohibides al Regne Unit: pit bull terrier, tosa japonès, dog argentí i fila brasiler. En cas d'aprovar-se aquesta nova llei, el bully americà XL també s'uniria a la llista abans que acabés l'any.


Orígens del bully americà

Es creu que els bullys americans es van originar als Estats Units a finals de la dècada dels 80, quan es van creuar amb els pit bull terriers i els terriers de Staffordshire americans. L'objectiu era creuar dues races de gos per obtenir un animal més musculós.

No va ser fins al 2014 quan aquesta raça va aparèixer per primera vegada al Regne Unit. Posteriorment, van tenir un ràpid creixement, sobretot durant la pandèmia del coronavirus.

 

ARXIVAT A:
Maltractament animalRegne Unit
Anar al contingut