Acte de lliurament dels despatxos als nous jutges, el 2018, a l'Auditori de Barcelona (Europa Press)

El rei es desdiu i per primer cop no vindrà a Barcelona a l'acte de l'escola judicial

Felip VI havia acceptat presidir el lliurament de despatxos als nous jutges, però la Casa del Rei ha comunicat que no hi assistirà
Redacció

Felip VI no presidirà aquest any, per primera vegada, l'acte de lliurament de despatxos als nous jutges que s'ha de fer aquest divendres a l'Escola Judicial, a Barcelona.

El rei hi havia estat convidat, com és habitual, i es dona la circumstància que, en un primer moment, havia acceptat la invitació.

Al final, però, la Casa del Rei ha comunicat al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que Felip VI no es desplaçarà a Barcelona, com fins ara havia fet sempre.

L'excepció va ser l'any passat, quan el rei va presidir l'acte però a Madrid, perquè es va fer a la capital d'Espanya amb motiu de la commemoració dels 40 anys de la Constitució.

 

L'any passat l'acte de lliurament dels despatxos als nous jutges es va fer a Madrid (Europa Press/Ricardo Rubio)


En absència del cap de l'Estat, l'acte de lliurament dels despatxos als nous jutges estarà presidit pel president del Tribunal Suprem i del CGPJ, Carlos Lesmes.

També està prevista l'assistència del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo; la fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado; el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, i el president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas.

Versions diferents

El diari digital El Español explica que el rei ha decidit no desplaçar-se a Barcelona després que La Moncloa ha recomanat no fer-ho per "motius de seguretat" relacionats amb les possibles protestes contra la previsible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra.

 

Els presidents del TSJC, Jesús M. Barrientos, i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, el 2018 a l'Escola Judicial (Europa Press)


El mateix mitjà apunta que fonts del poder judicial, tanmateix, consideren que l'absència de Felip VI és una exigència d'ERC al govern espanyol en el marc de la negociació dels pressupostos, tesi que subscriu el diari ABC, que acusa el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de cedir al "veto" imposat pels independentistes.


62 nous jutges

Aquest any rebran el despatx que els acredita com a jutges 33 dones i 29 homes, integrants de la promoció 69 de la carrera judicial. Des que es va inaugurar, el 1997, de l'actual Escola Judicial, situada al barri barceloní de Vallvidrera n'han sortit més de 3.000 jutges, que són més de la meitat dels que estan en actiu.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut