El rei fa una crida a superar "junts" el coronavirus i agraeix la tasca dels sanitaris

Coincidint amb el discurs de Felip VI hi ha hagut protestes en forma de cassolades o cants del "Bella Ciao"
Actualitzat
TEMA:
Felip VI

El rei Felip VI ha demanat aquest dimecres lluitar "junts" en contra del coronavirus. El monarca ha demanat "unitat" i "aparcar les diferències" per lluitar contra el virus en un discurs televisat:

"Ara hem de deixar de banda les nostres diferències. Hem d'unir-nos al voltant d'un mateix objectiu: superar aquesta greu situació. I hem de fer-ho junts; entre tots; amb serenitat i confiança, però també amb decisió i energia."

Davant la pandèmia del coronavirus, Felip VI ha volgut donar un missatge d'esperança, convençut que la societat espanyola superarà aquesta crisi:

"Aquest virus no ens vencerà; al contrari, ens farà més forts com a societat; una societat més compromesa, més solidària, més unida. Una societat dempeus davant de qualsevol adversitat."

En plena crisi pel Covid-19, el rei ha fet aquest dimecres a la nit una intervenció en què ha agraït la tasca que estan fent els treballadors sanitaris aquests dies:

"Sabíem que teníem un gran sistema sanitari i uns professionals extraordinaris. A ells vull dirigir-me: teniu la nostra més gran admiració i respecte, el nostre total suport. Sou l'avantguarda d'Espanya en la lluita contra aquesta malaltia, sou la nostra primera línia de defensa."

En aquest agraïment, el rei ha fet referència als aplaudiments que hi ha hagut els darrers dies en homenatge als professionals sanitaris:

"La vostra professionalitat, entrega als altres, el vostre coratge i sacrifici personal són un exemple inoblidable."

El monarca s'ha mostrat convençut que la del coronavirus "és una crisi que estem combatent i que guanyarem i superarem" i ha insistit en diverses ocasions en la necessitat de resistir:

"Tornarem a la normalitat. Sens dubte. I ho farem més d'hora que tard si no abaixem la guàrdia, si tots unim les nostres forces i col·laborem des de les nostres respectives responsabilitats."

 

El segon missatge extraordinari del rei

Aquest ha estat el segon missatge extraordinari de Felip VI des de la seva proclamació: anteriorment, només ho havia fet el 3 d'octubre del 2017, després del referèndum d'autodeterminació convocat a Catalunya.

El monarca ha fet el discurs en un moment delicat: acaba de renunciar a l'herència del seu pare, el rei emèrit Joan Carles I, investigat a Suïssa i a Espanya pels comptes opacs en paradisos fiscals.

 

El rei Felip VI, durant el discurs d'aquest dimecres

 

Cassolades i cants del "Bella Ciao" com a protesta

El discurs del monarca ha rebut diverses accions de protesta. Ja al migdia, en diverses ciutats espanyoles, hi ha hagut cassolades per demanar que es destinin a la sanitat els 65 milions d'euros que suposadament va rebre Joan Carles de l'Aràbia Saudita.

 

Cassolada a Barcelona, coincidint amb el discurs del rei Felip VI aquest vespre

 

Simultàniament amb la intervenció del monarca, a molts llocs de Catalunya s'han sentit cassoles com a gest de protesta:

 

 

A Madrid també hi ha hagut protestes contra la monarquia:

 

 

 

ARXIVAT A:
Felip VI Monarquia Coronavirus Estat d'alarma
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut