Madrid

El rei posa Suárez com a exemple per "aconseguir la millor articulació de la diversitat d'Espanya"

RedaccióActualitzat

"Gratitud fonda i permanent" i "un dolor profund". És el que ha assegurat que sent el rei davant de la mort de l'expresident espanyol Adolfo Suárez en una declaració institucional de deu minuts poc després de saber-se la notícia. Des del seu despatx i amb la cèlebre fotografia en què se'ls veu passejar tots dos d'esquena, al jardí de la seva residència, Joan Carles ha qualificat Suárez d'"amic lleial i col·laborador excepcional".

El rei ha recordat que Suárez va ser un dels protagonistes d'"un dels capítols més brillants de la història d'Espanya": la Transició. També n'ha destacat que sempre va posar "per sobre de l'interès personal i partidista" l'interès comú, i que va tenir l'habilitat de "prioritzar el consens" i "saber cedir en el que era accessori".

Pel monarca, va contribuir "a superar la fractura política i social" que vivia llavors Espanya. "Suárez va donar el millor de si mateix. Va treballar sense descans per aconseguir la millor articulació de la diversitat d'Espanya i la recuperació de la legítima posició del país a l'escenari internacional".

El seu fill, el Príncep d'Astúries ha subratllat aquest dilluns que a Adolfo Suárez "cal agrair-li tot", després de rendir tribut a l'expresident, juntament amb la seva esposa, a la capella ardent instal·lada al Saló dels Passos Perduts del Congrés dels Diputats. "Molt tristos tots" ha declarat que se senten tota la Família Reial per la mort del primer cap de govern de la democràcia.

Els Prínceps, que assistiran dilluns 31 de març al funeral d'Estat per Suárez que es celebrarà a la catedral de l'Almundena sota la presidència dels Reis, han acudit al Palau de les Corts després de presidir a Bilbao la cerimònia fúnebre oficiada en memòria de l'alcalde Iñaki Azkuña.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut