Els equips de rescat de Julen no esperen trobar-lo almenys fins dimarts

Capes de roca molt dura han obligat a canviar el capçal perforador del túnel paral·lel
Redacció Actualitzat
TEMA:
Julen

Continua el rescat de Julen, el nen de dos anys que fa una setmana va caure en un pou a Totalán, a Màlaga. La matinada d'aquest diumenge s'ha perforat més de la meitat del túnel paral·lel al pou on va caure.

Un cop s'arribi als 60 metres de profunditat, on es creu que hi ha el nen, l'operatiu de rescat introduirà una càpsula metàl·lica per entubar el túnel i que hi pugui baixar un equip de miners vinguts d'Astúries.

Aquests miners excavaran una galeria horitzontal fins al lloc on es creu que hi pot haver Julen. Aquesta part de l'operació estava previst que podria durar vint hores més. Però l'equip de rescat s'ha trobat amb noves dificultats. Capes de roca molt dura han obligat a canviar el capçal perforador.

Quan el túnel arribi a la cota on es creu que pot ser el nen, un grup de miners excavarà una galeria horitzontal fins al pou. No es preveu que hi arribin abans de dimarts.

Els treballs d'aquest diumenge

A les set del matí, els equips de rescat han informat que havien arribat als 33 metres de profunditat, amb un forat d'un metre de diàmetre, després d'haver-se començat a perforar aquest dissabte a les dues del migdia.

 

 

La segona fase serà executada per un equip de rescat de miners que ja està sobre el terreny. Així ho ha explicat el tècnic del Col·legi d'Enginyers de Màlaga Ángel García Vidal.

 

"Seran mitjans mitxos, manuals, amb pistoles i martells pneumàtics, però amb rendiments molts menors que els de la maquinària, òbviament."

 

Abans de començar a perforar el túnel ha calgut rebaixar la muntanya perquè la perforadora pugui arribar a la cota i per evitar esllavissades de terra i roca.

 

 

 

300 persones treballant 24 hores al dia

L'operatiu, d'unes 300 persones, treballa les 24 hores, però no es creu que es pugui arribar a Julen abans de dimarts. Des que diumenge Julen va caure en un pou de prospecció d'aigua de 25 centímetres d'amplada, els equips de rescat encara no han pogut contactar amb ell ni saben com està.

El mateix diumenge es va intentar establir contacte amb la criatura introduint una càmera al pou. A 73 metres es va trobar un tap de pedres que impedia avançar més. Amb una màquina de succió es va començar a extreure material del pou, que es va començar a entubar per evitar que els despreniments de terra colguessin més la criatura.

 

 

Dilluns passat, durant les tasques de succió, es va trobar una bossa de llaminadures del nen a dins del pou, una pista que corroborava la versió de pares i familiars.

L'avanç era lent, i els enginyers i tècnics van proposar dimarts que s'obrissin dos pous per poder-se acostar al nen i rescatar-lo. Un de vertical paral·lel al pou on hi ha Julen i un altre d'horitzontal que hi arribés de manera lateral.

Dimecres, les anàlisis van confirmar que s'han trobat cabells del nen en el material que s'extreu del pou.

ARXIVAT A:
Julen Menors Andalusia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut