El retorn de les llars d'infants, amb 5 alumnes per aula, molt difícil per a les privades

L'1 de juny podran tornar a obrir les escoles bressol

RedaccióActualitzat

Els més petits podran tornar aviat a les llars d'infants. Després del tancament d'aquestes setmanes, les escoles bressol podran obrir les portes l'1 de juny en la fase 2 de la desescalada. Això sí, a les aules només hi podrà haver 5 alumnes.

Les llars d'infants municipals de localitats petites no tindran problemes perquè disposen d'espais prou grans per acollir tots els nens.

Amb capacitat per a 72 infants, però, amb només 42 matriculats, a la llar d'infants l'Era d'Agramunt, a l'Urgell, no tenen dificultats d'espai per adaptar-se a les noves mesures. Tenen clar que, a partir d'ara, el més complicat serà reduir els contactes físics, com afirma la seva directora, Magda Miró:

"No és el mateix haver d'anar sempre amb una mascareta, que no puguin veure com somrius ni la cara que fas i que no els puguis fer un petó."

 

Les llars d'infants podran reobrir l'1 de juny però només amb 5 alumnes per aula
Només cinc alumnes per aula
Les llars d'infants podran reobrir l'1 de juny però només amb 5 alumnes per aula
L'1 de juny ja s'obriran les escoles bressol


El mateix els passa a l'escola bressol El Patufet de Sarral, a la Conca de Barberà, on aquest curs només tenen 9 alumnes. La directora de l'escola, Cèlia Sabidó, preveu que l'1 de juny només hi tornaran la meitat.

"Hi ha gent que sí, que ho necessita de veritat perquè són famílies que estan treballant. I n'hi ha d'altres que per por o per inseguretat han decidit que fins el setembre no els portaran"


A les ciutats, la situació és diferent. A Girona, les set escoles bressol municipals no podran acollir els 500 alumnes matriculats i prioritzaran les famílies que ho necessitin per motius laborals.


A les privades no els surten els números
 

Les llars d'infants podran reobrir l'1 de juny però només amb 5 alumnes per aula
L'escola bressol Cel Blau de Girona


Molt més difícil ho tindran les llars d'infants privades per poder mantenir econòmicament les ràtios de només 5 alumnes per aula. A l'escola bressol Cel Blau de Girona, per exemple, acullen 80 infants. Ara només en podran tenir 30, però amb el mateix personal i amb un horari limitat, explica la directora, Susana Puig:

"Segurament no podrem acollir tots els nens de la llar que ho necessitin. Creiem que això no ajuda gens a la conciliació familiar i menys si no podem oferir ni servei de menjador ni els nens es poden portar el menjar de casa. Se'ns presenta una situació molt dura, la veritat."


Una altra de les restriccions noves per a les escoles bressol és que no podran anar-hi els infants de 0 a 1 any perquè el seu sistema immunitari és immadur.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutEducació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut