El Sabadell publica la carta del BBVA en què l'avisava que no milloraria l'oferta de fusió

El mateix president del BBVA, Carlos Torres, va avisar que no tenien marge per millorar la proposta en un correu dirigit al president del Sabadell, Josep Oliu

Quan el consell d'administració del Banc Sabadell es va reunir dilluns i va decidir rebutjar l'oferta de fusió del BBVA, ja sabia que no els la millorarien.

Així els ho va advertir el dia abans el mateix president del BBVA, Carlos Torres, a través d'un correu que el Sabadell ha fet públic aquest dimecres a través d'una comunicació a la CNMV on també apunta que no hi va haver contactes formals previs entre les parts, tot i que fonts pròximes reconeixen contactes previs.

Torres els avisava, en la carta dirigida al president de l'entitat catalana, Josep Oliu, que no tenia marge "per millorar els seus termes econòmics", perquè ja els oferien més del que tenien previst en una primera anàlisi a mitjans d'abril.

El president del BBVA hi afegia que, des que es va fer pública la proposta, el 29 d'abril, les accions del BBVA havien caigut a la borsa i no es podien permetre perdre més valor.

En canvi, des que s'ha conegut que no es milloraria l'oferta, les accions del BBVA pugen al voltant d'un 1% i les del Sabadell perden al voltant del 5%.

El no del Sabadell ha frustrat, ara com ara, la que podria haver estat la fusió bancària més gran d'Espanya des de la de CaixaBank i Bankia, el 2020.

Caldrà veure si, havent descartat una millora de l'oferta, encara es podria donar un altre escenari possible, com seria la presentació d'una opa hostil, és a dir, sense negociació, i que siguin els accionistes de l'entitat catalana els que decideixin, o bé si el BBVA acaba desistint de l'operació.

El no del Sabadell

El Banc Sabadell va comunicar dilluns que rebutjava l'oferta de compra del BBVA a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) després que el consell d'administració analitzés la proposta amb assessors financers i jurídics.

Segons el Sabadell, el BBVA "infravalora significativament" el seu projecte i les perspectives de creixement com a entitat independent i assegura que pot crear més valor per als accionistes si continua en solitari.

L'entitat catalana va advertir que la caiguda "significativa" i la "volatilitat" del preu de l'acció del BBVA arran de fer-se pública la intenció d'absorbir el Sabadell "genera una incertesa addicional sobre el valor de la proposta".

No és la primera vegada que tots dos bancs tenen aquesta operació sobre la taula. Ja el 2020 van estudiar una fusió, però finalment no van assolir un acord perquè, segons van comunicar a la CNMV, no es van posar d'acord en l'intercanvi d'accions.

Imatge de la seu del BBVA a Madrid
Imatge de la seu del BBVA a Madrid (EFE)

L'oferta del BBVA

El BBVA oferia pagar amb accions uns 12.000 milions d'euros per l'operació, entre un 20% i un 30% més del que valia en borsa l'entitat catalana abans de fer-se l'anunci.

També li oferia la presència de tres consellers en el consell d'administració, mantenir la marca conjunta en alguns territoris i mantenir la seu operativa a Sant Cugat del Vallès.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut