El sector de l'oci nocturn porta a la justícia el tancament de locals
Les empreses d'oci nocturn presenten recurs al TSJC i consideren que "no s'ha produït cap brot a Catalunya a les seves discoteques, bars musicals o sales de festa"
El sector de l'oci nocturn ha presentat un recurs al Tribunal Superior de Justícia contra la decisió de la Generalitat de tancar els locals d'oci nocturn. Consideren que la mesura vulnera drets fonamentals com el de la llibertat d'empresa un dret que afirmen que deriva del de la dignitat de les persones i del d'igualtat.
La Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (FECALON) considera "inconstitucional" la clausura dels locals per intentar frenar els brots de coronavirus i demanen que se suspengui la resolució o que les mesures siguin menys restrictives. El tancament del sector afecta 37.000 treballadors i més de 3.600 establiments.
Els representants de l'oci nocturn diuen que "no s'ha produït cap brot a Catalunya a les seves discoteques, bars musicals o sales de festa" i critiquen que la norma és "confusa i arbitrària", perquè afecta igual totes les províncies malgrat tenir xifres de contagis diferents.
Documents amb mesures
En el recurs s'han aportat documents com una guia de mesures higienicosanitàries, així com una app de control per seguir la traça de possibles casos, mesures preses en els locals ja des de les fases de desescalada.
També s'ha entregat la sol·licitud d'informes a Salut sobre la pandèmia i la seva relació amb l'oci nocturn legal des del 25 de juny, i el Pla Sectorial de Contingència presentat al Procicat, que no ha estat contestat ni estudiat per aquest organisme.
El recurs enumera els "danys irreparables i perjudicis" que presenta el sector de l'oci nocturn català, aportant un mostreig realitzat amb els seus federats sobre les pèrdues mensuals arrossegades després de més de quatre mesos d'inactivitat o limitacions de les seves llicències.
La patronal vol que s'atenguin les seves pretensions per poder salvar un sector empresarial que afecta més de 37.000 treballadors i més de 3.600 establiments, i ha proposat al tribunal que hi hagi un equilibri entre el compliment del dret de salut i el dret fonamental de llibertat d'empresa.
- ARXIVAT A:
- Coronavirus Catalunya