Recuperar el contacte directe entre els treballadors és un dels objectius de les empreses (Pexels)

El sector del coworking cau a Barcelona, un espai que guanyen els grans tenidors

El lloguer d'oficines compartides va viure el millor moment després de la pandèmia

Després de la pandèmia semblava que el lloguer d'oficines compartides s'establiria com un actor principal en el mercat immobiliari, però el sector no passa per un bon moment.

Els espais de coworking van experimentar un fort creixement el 2021, però en l'últim any n'han tancat més d'un centenar a Barcelona, fins a arribar als 315.

 

En paral·lel, la davallada en el nombre d'oficines ha estat contrarestada pels grans tenidors, que han obert espais més grans i això ha fet créixer la superfície mitjana fins a superar els 900 metres quadrats.

 

Aquesta tendència s'accentua a grans ciutats com Barcelona, on l'obertura de grans espais de coworking empeny els més petits a unir-se per poder sobreviure

Aquest novembre passat, l'empresa més gran de coworkings del món, WeWork, va fer fallida als Estats Units i al Canadà, i va encendre l'alarma al sector del lloguer d'oficines. Malgrat la patacada i la mala fama, WeWork encara opera en sis edificis a Barcelona i empreses com aquesta controlen més del 50% del mercat a la ciutat.

A vegades, es desdibuixa força la frontera entre el lloguer d'oficines o l'espai de coworking, amb molta presència d'autònoms i nòmades digitals, una realitat que es pot veure en aquest vídeo:
 

 

 

 
ARXIVAT A:
Empresa
Anar al contingut