San Fernando de Henares, Madrid

El segon de Baena expressa "admiració" per Trapero en un interrogatori caòtic

El secretari dels atestats de l'1-O acusa el major d'haver "assessorat inconscientment" el procés independentista

Josep Maria Camps ColletActualitzat

La declaració al judici del cas Trapero d'un altre testimoni de càrrec de la fiscalia, el segon de Daniel Baena, ha acabat aquest dimecres després que les defenses hagin rebatut bona part de les seves afirmacions.

Durant l'interrogatori, el comandant de la Guàrdia Civil amb l'indentificatiu N29100C i secretari dels atestats signats per Baena, ha criticat que els Mossos no fessin un cordó policial el 20S davant d'Economia.

Interrogat aquest dimarts pel fiscal Miguel Ángel Carballo, ha reconegut que ni el nom ni el càrrec de Josep Lluís Trapero apareix al document Enfocats en què centren bona part de l'acusació.

El del fiscal ha estat un interrogatori força caòtic, amb molts malentesos entre ell i el testimoni i també moltes interrupcions perquè no trobava els documents de què estaven parlant.

El fiscal Miguel Ángel Carballo, aquest dimarts a l'Audiència Nacional

"L'assessorament inconscient"

Durant aquest interrogatori l'agent ha arribat a atribuir al major dels Mossos haver "assessorat" de manera "inconscient" el suposat "comitè estratègic" que apareix a l'Enfocats:

Testimoni: "Algú assessorava aquest comitè estratègic, no de manera conscient."

Carballo: "Qui és aquest algú, a qui, i sobre què?"

Testimoni: "Nosaltres creiem que el major en aquell moment estava assessorant, potser no de manera conscient, però assessorant a desenvolupar les coses a nivell de seguretat."

"Jo admirava molt el major"

A la tarda Olga Tubau, advocada de Trapero, ha insistit en aquesta "inconsciència", i el testimoni ha acabat expressant admiració pel major i per la seva capacitat de lideratge:

Tubau: "Ha dit que no es va fer de forma conscient..."

Testimoni: "Jo en el seu dia admirava molt al major, perquè jo també soc de Barcelona, i per vides paral·leles, soc un noi de barri també, i considerava que era un gran... fins aquell moment, un gran líder."

Però ha reconegut que en la investigació no han trobat cap indici que Trapero donés suport al projecte independentista:

Testimoni: "Ell en cap moment va expressar de manera explícita que estaria d'acord amb aquest...

Tubau: "Amb aquest procés".

Testimoni: "Explícit, cap."

El major Trapero ha seguit l'interrogatori del testimoni mostrant cares de sorpresa, prenent apunts contínuament i parlant amb la seva advocada.

Soler i les ordres de Fiscalia

Aquest dimecres la seva declaració ha continuat amb les preguntes de Cristóbal Martell, advocat de Pere Soler, que s'han centrat a demostrar que aquest no va intervenir en les decisions de l'operatiu de Mossos per l'1-O.

Per exemple, Martell li ha negat que Soler rebés per correu electrònic totes les instruccions de la Fiscalia als Mossos, tal com va donar a entendre aquest dimarts, i ho ha hagut d'admetre:

Martell: "La número 2 sí, però dic les altres, on està que les ha rebut Soler? La 3, 4, 5, 6, 7... És que ahir ho va donar a entendre i així..."

Testimoni (consulta documents i diu en veu baixa): "Sí, és veritat."

Martell (posant-se la mà a l'orella): "Perdó?"

Testimoni: "Té raó."

Martell: "No les va rebre Soler, les altres?"

Testimoni: "No."

L'advocat de Pere Soler, Cristóbal Martell, aquest dimecres a l'Audiència Nacional

 

 

ARXIVAT A:
Judici Trapero
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut