Professionals del SEM treballen amb un pacient crític complex gràcies a una UCI mòbil (ACN/Xavier Blanco)

El SEM investiga si directius d'una empresa d'ambulàncies s'han vacunat contra la Covid

L'organisme públic ha anunciat que durà a terme una investigació per provar d'esclarir els fets
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

A Catalunya s'investiguen directius d'una empresa d'ambulàncies que treballa per al Sistema d'Emergències Mèdiques que s'haurien vacunat tot i no tenir contacte directe amb persones infectades de Covid o de risc.

L'empresa va començar a vacunar, dilluns, el personal de les seves ambulàncies i sembla que diversos directius també van rebre la primera dosi. Fonts sindicals denuncien que aquests alts càrrecs no tenen contacte directe amb malalts de Covid-19.

El SEM està garantint que les empreses del seu entorn es puguin vacunar amb les mateixes condicions que el personal propi, ha explicat aquesta empresa pública, que "ha facilitat els canals de vacunació i ha informat a les empreses adjudicatàries dels criteris que ha marcat el Departament de Salut".

En un comunicat, s'indica que atès que el Sistema d'Emergències no gestiona directament aquestes empreses, i per tant no té accés al llistat de professionals que han facilitat, el SEM investigarà els fets i traslladarà el resultat de les seves investigacions a l'Agència de Salut Pública perquè, si s'ha produït alguna irregularitat, pugui prendre les mesures que consideri oportunes.
 

El col·lectiu de Tècnics en Lluita, un col·lectiu que agrupa professionals de les ambulàncies, va denunciar aquest dimecres a Twitter que directius de l'empresa TSC, la que es trobaria sota investigació del SEM, que no tenen contacte amb pacients i tampoc són personal sanitari es colen en les vacunacions i són vacunats.
 


La vacunació es va iniciar dilluns passat amb el personal d'ambulàncies que treballa en el transport de persones malaltes de la citada empresa i, entre els empleats que van rebre la vacuna, es trobaven suposadament diversos directius que no tenen contacte amb malalts de la Covid pel seu perfil professional, han denunciat fonts sindicals.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19 Vacunes
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut