Compareixença de Christine Blasey Ford sobre la violació de Kavanaugh (Reuters)
Compareixença de Christine Blasey Ford sobre la violació de Kavanaugh (Reuters)

L'FBI té una setmana per investigar Kavanaugh abans de la confirmació del Senat

RedaccióActualitzat

El Senat dels Estats Units ha ajornat una setmana l'elecció definitiva del candidat de Donald Trump per ocupar una plaça al Tribunal Suprem. Després d'una sessió caòtica, una comissió del Senat ha donat el vistiplau a la candidatura de Brett Kavanaugh, però també ha acordat demanar una investigació exprés de l'FBI.

La intenció és determinar l'abast de les agressions sexuals atribuïdes al jutge i que han estat denunciades per diferents dones. La petició, l'ha fet el senador republicà Jeff Flake, que ha decantat la balança a favor de l'elecció del jutge proposat per Trump.

El comitè ha precisat en un comunicat que demanarà a la Casa Blanca que ordeni a l'FBI que acabi les indagacions sobre les acusacions en el termini màxim d'una setmana.

"La investigació complementària de l'historial està limitada a les al·legacions creïbles contra el nominat i s'han de completar amb un termini màxim d'una setmana des d'avui."

 

 

Un cop se sàpiguen els resultats de la investigació, l'elecció definitiva del jutge quedarà en mans del Senat, on els republicans tenen una majoria ajustadíssima, de només dos vots.

 

Notícia relacionada: La dona que acusa Kavanaugh d'intent de violació: "Vaig pensar que em mataria"

 

11 a 10

Per un vot, el candidat de Donald Trump al Tribunal Suprem, Brett Kavanaugh, ha superat el tràmit per ser confirmat com a senador vitalici. Tot i el colpidor testimoni d'una dona que l'acusa d'haver-la intentat violar, els 11 senadors republicans han tancat files i donen llum verda a la seva nominació.

Diferents dones víctimes d'abusos sexuals han retret a Jeff Flake als passadissos del Senat que hagués donat suport al candidat de Trump.

Canvi d'última hora

La sessió del comitè ha estat convulsa. Després de saber-se la confirmació de Kavanaugh, en l'últim moment, Jeff Flake, un dels senadors conservadors, ha demanat la investigació de l'FBI abans que s'abordi el vot final al Senat.

L'acusació de Ford

Christine Blasey Ford acusa el jutge Brett Kavanaugh d'haver intentat violar-la fa més de 35 anys. Davant el comitè va explicar que això li ha marcat la vida.

La presumpta víctima ha declarat al Senat dels Estats Units que va pensar que el candidat de Trump al Suprem la volia matar. Ford assegura que se sentia aterrida per comparèixer davant del Senat, però ho ha fet perquè creu que és un deure cívic.

 

ARXIVAT A:
Trump Estats UnitsAgressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut