Donald Trump, en un míting aquest dissabte (Reuters/Tom Brenner)

El Servei Secret hauria denegat les peticions de més seguretat a Trump abans de l'atemptat

El portaveu de l'ens governamental canvia de versió, entre crítiques per possibles errors en el míting en què l'expresident va patir l'atemptat
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Estats Units

El Servei Secret dels EUA va negar recursos extres de seguretat a Donald Trump, malgrat que el seu equip ho va demanar de manera reiterada durant els dos anys anteriors a l'atemptat que l'expresident va patir diumenge passat.

Segons diverses informacions publicades pel Washington Post i The New York Times, que citen alts funcionaris del Servei Secret nord-americà, els agents encarregats de protegir Trump haurien demanat magnetòmetres, més personal per examinar els assistents als actes de l'expresident i més franctiradors. En tots aquests casos, les sol·licituds van ser rebutjades al·legant falta de recursos, entre altres motius.

A més, dues fonts anònimes haurien confirmat que l'equip de Trump havia insistit a buscar nous recursos de seguretat durant la majoria del temps des que l'expresident va deixar el càrrec, però també apunten que les demandes per ajudar a protegir el líder republicà no inclouen el míting a Butler, a Pennsilvània, on va ser atacat.

Canvi de versió

Després de la publicació d'aquestes informacions, Anthony Guglielmi, portaveu del Servei Secret, ha assegurat que l'agència ha obtingut ara nova informació que indica que podrien haver negat algunes de les sol·licituds de l'equip de Trump i que estan revisant aquesta documentació.

"Cada dia treballem en un entorn d'amenaces dinàmic per garantir que els nostres protegits estiguin segurs en multitud d'esdeveniments, viatges i altres entorns difícils. Executem una estratègia integral i per nivells per equilibrar el personal, la tecnologia i les necessitats operatives especialitzades."

Les explicacions de Guglielmi contrasten amb la versió que ell mateix va donar just després de l'atac armat contra Trump, per part d'un jove de 20 anys identificat amb el nom de Thomas Matthew Crooks i que no tenia antecedents.

El primer que va aixecar el dit va ser un dels membres de l'equip de seguretat de l'expresident, que va assegurar que havien demanat recursos addicionals al Servei Secret, i que els hi havien negat. El portaveu de l'ens governamental va rebutjar les acusacions i va dir que l'afirmació era "absolutament falsa".

Pocs dies més tard, Guglielmi admet que els Serveis Secrets estudien què ha passat, precisament quan l'agència que ha de garantir la seguretat dels presidents i expresidents dels EUA està sent fortament qüestionada per possibles errors en el míting en què Trump va ser ferit a l'orella amb una bala que va passar-li a només sis mil·límetres del cap.

Cal recordar que l'atacant va disparar amb un rifle d'assalt des d'un teulat a només 150 metres de l'escenari on hi havia l'expresident. Una persona va morir i tres més van resultar ferides, abans que fos abatut per la policia.

D'altra banda, aquest dilluns està previst que la directora dels Serveis Secrets, Kimberly Cheatle, comparegui al Congrés per respondre les preguntes dels congressistes sobre totes les qüestions relacionades amb l'atemptat contra Trump.

 

 

ARXIVAT A:
Estats Units Trump Eleccions Estats Units 2024
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut