Bombers i militars intenten apagar l'incendi d'un cotxe de policia davant de la caserna militar a Kíiv el 25 de febrer (Luis de Vega)

El setge a la regió de Kíiv, en 10 imatges: supervivència, refugi i comiats

Deu imatges de la mà del periodista Luis de Vega, que des de l'inici de la invasió russa cobreix el conflicte a la regió de Kíiv

Actualitzat

Mares fugint amb els seus fills, pares acomiadant-se, soldats lluitant i evacuant a tothom que poden i com poden, columnes de ciutadans travessant la runa que deixen les bombes i mirades, moltes mirades que no es poden obviar i que quedaran gravades a la història d'Europa.

És la mirada del reporter Luis de Vega, que des de l'inici de la guerra retrata el conflicte des de Kíiv i les poblacions més properes com Irpín.

Per ordre cronològic, aquestes són 10 de les seves fotografies:

Membres de les tropes ucraïneses es repleguen després d'un intercanvi intens de trets amb les forces russes en un dels ponts sobre el riu Dniéper. Els ucraïnesos veuen com una victòria que, després de dues setmanes de guerra, l'exèrcit del Kremlin no hagi aconseguit arribar al cor de la capital. Kíiv, 25 de febrer. (Foto: Luis de Vega)

 

Bombers i militars intenten apagar l'incendi d'un cotxe de policia davant de la caserna militar de la capital, en un incident del qual no van voler donar dades. Des de l'inici de la guerra, amb desenes de civils armats al carrer, la inseguretat i els nervis han fet que es multipliquin les sospites i que qualsevol persona sigui acusada sense proves de col·laborar amb l'enemic. Kíiv, 25 de febrer. (Foto: Luis de Vega)

 

Un home s'acomiada del seu fill, que se'n va de Kíiv amb la mare. Fugen cap a l'oest. Volen sortir d'Ucraïna i trobar un lloc segur, lluny de la guerra. En les dues primeres setmanes d'invasió russa, més de dos milions de persones han travessat les fronteres del país a la recerca de refugi. Kíiv, 26 de febrer. (Foto: Luis de Vega)

 

Els pacients de la unitat d'oncologia de l'Hospital Okhmadet de Kíiv, el centre pediàtric més gran del país, s'ha hagut de traslladar al soterrani davant del risc de bombardejos. Els infants no es poden aïllar com caldria i això encara fa més difícil curar-los el càncer. Kíiv, 1 de març. (Foto: Luis de Vega)

 

Desenes de milers de persones han fugit dels combats en poblacions dels afores de Kíiv com ara Irpín. Moltes són dones amb infants perquè els homes, generalment, es queden a defensar les ciutats i a col·laborar amb la resistència. Irpín, 4 de març. (Foto: Luis de Vega)

 

Mentre alguns militars lluiten al front, altres ajuden a evacuar desenes de milers de persones, la majoria dones amb infants, que fugen dels combats que hi ha a les poblacions de la zona de Kíiv. Irpín, 4 de març. (Foto: Luis de Vega)

 

L'exèrcit d'Ucraïna va fer esclatar el pont que uneix Irpín amb Kíiv. Desenes de milers de refugiats el creuen com poden. Irpín, 4 de març. (Foto: Luis de Vega)

 

En les evacuacions, es veuen molts ucraïnesos que fugen amb els seus animals de companyia, gairebé sempre gossos i gats, com un membre més de la família. Irpín, 4 de març. (Foto: Luis de Vega)

 

Les restes del pont a la sortida d'Irpín que les tropes ucraïneses van dinamitar per intentar frenar l'avanç rus. Ara són un obstacle per a les desenes de milers de persones que fugen dels combats. Irpín, 4 de març. (Foto: Luis de Vega)

 

La Katia, de 30 anys, s'acomiada del seu marit, en Nikolaiy, que en té 36. Ell es queda. Ella se'n va. Fuig a Polònia amb la filla de tots dos, que té 6 anys. L'estació de tren de la capital continua sent la via més ràpida per arribar a l'oest del país, on la guerra és menys intensa. Kíiv, 3 de març. (Foto: Luis de Vega)

 
ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut