Estats Units

El sexe oral amb diverses parelles augmenta el risc de patir càncer de boca i faringe

El sexe oral amb diferents parelles augmenta el risc de càncer a la boca i a la faringe, segons un estudi que publica la revista "New England Journal of Medicine". Investigadors nord-americans han determinat que la infecció pel virus del papil·loma humà a través del sexe oral és un dels principals factors de risc per desenvolupar aquests tipus de càncer. Els científics indiquen que el perill augmenta més del 8% quan es practica amb diferents parelles. Per això, aconsellen mantenir aquest tipus de relacions sexuals amb preservatiu per prevenir els contagis.

Actualitzat
Els científics del Centre Oncològic John Hopkins a Baltimore, als Estats Units, han subratllat que, com en el cas de la majoria de les malalties venèries, una bona protecció per prevenir contagis és el condó. Això, després que s'ha establert una relació directa entre el contagi del virus de papil·loma humà mitjançant el sexe oral i l'augment del risc de desenvolupar càncer de boca o faringe. A més, l'estudi ha observat que els participants que van dir haver tingut més de sis parelles de sexe oral van augmentar 8,6 vegades el risc de patir un càncer vinculat amb el papail·lomavirus humà.

L'oncòloga Maura Gillison, que l'any 2000 va establir per primer cop una relació entre el papil·lomavirus humà i certs tipus de càncer de gola, ha assenyalat que "la gent ha d'estar tranquil·la perquè el càncer orofaríngi és relativament poc freqüent, i la gran majoria de la gent amb el virus probablement no té càncer de gola".

Cal dir que fins ara es creia que aquests tipus de càncers podien estar relacionats amb els hàbits tabàquics o amb l'alcohol. No obstant, les dades de la investigació van demostrar que aquest risc no augmentava entre els que fumaven o bebien alcohol. "Un cop que el virus hagi alterat prou la cèl·lula per convertir-la en càncer, és possible que el tabac i l'alcohol no tinguin més impacte", ha reconegut la científica.

L'estudi dirigit per l'oncòloga Gillison es va fer entre cent homes i dones als quals se'ls havia diagnosticat aquest tipus de càncer.

En resum, segons els científics, el sexe oral, sigui una fellatio o un cunnilingus, és la principal via de trànsit per la infecció del papil·lomavirus humà. A més, els investigadors no descarten que la transmissió del virus del papil·loma es pugui fer de boca a boca, ja que aquest microorganisme també es pot trobar a la saliva.  

Cal afegir que el virus del papil·loma humà, que es troba a la mucosa genital i a la saliva, a l'orina i al semen, origina verrugues genitals i pot provocar canvis al coll uterí de la dona que poden derivar en un càncer.
Anar al contingut