L'històric dirigent socialista s'ha afegit a altres veus com les de Felipe González o Alfonso Guerra (Andrés Rodríguez/Europa Press)

El socialista Rodríguez Ibarra compara l'amnistia amb "violar 40 milions" d'espanyols

L'expresident de la Junta d'Extremadura banalitza amb les violacions i carrega contra el PSOE, que li ha demanat "contenció a l'hora d'utilitzar certs verbs"
TEMA:
Amnistia

L'històric dirigent socialista Juan Carlos Rodríguez Ibarra s'ha afegit aquest dimecres a la llista de socialistes de la vella guàrdia que s'oposen a una eventual amnistia.

En aquest cas, l'expresident de la Junta d'Extremadura ha arribat fins a l'extrem de banalitzar un delicte tan greu com la violació per referir-s'hi.

Concretament, Ibarra ha comparat una eventual amnistia als independentistes catalans amb "violar 40 milions d'espanyols", els seus vots i la Constitució.

En una conferència, el socialista ha reflexionat sobre una possible llei d'amnistia a canvi del suport de Junts en una investidura de Pedro Sánchez i ha assegurat que "a ningú se li acudiria amnistiar un violador".

"Com es pot suportar que algú violi 40 milions d'espanyols? Perquè qui viola la Constitució m'està violant a mi i al meu vot", ha continuat el socialista, que ha fet èmfasi que una amnistia serviria perquè els espanyols fossin "més desiguals" i constituiria una "traïció" als votants del PSOE.


Que el partit aturi Sánchez

En aquest context, Ibarra ha carregat contra els membres del seu propi partit per "aplanar el camí" a Carles Puigdemont, que a parer seu "intenta humiliar" el president del govern espanyol en funcions.

"No entenc els dirigents del meu partit", ha afirmat. En aquest sentit, considera que el PSOE li hauria de dir a Sánchez que faci "el que va prometre" durant la campanya electoral. "Va dir que ni hi hauria amnistia ni hi hauria autodeterminació. I no ha tornat a dir res més", ha recalcat.

"Jo em resisteixo que aquest senyor, aquest pròfug, aquest home del maleter, sigui el que decideixi el futur del país", ha sentenciat.


El PSOE li demana "contenció"

Les paraules d'Ibarra han rebut la resposta de la ministra i portaveu del PSOE Pilar Alegría, que li ha demanat "contenció a l'hora d'utilitzar certs verbs" perquè, a parer seu, "no aporten res positiu".

Pilar Alegría ha contestat a Ibarra en una roda de premsa des d'Osca (EFE/Javier Blasco)

Alegría ha defensat que el PSOE està donant resposta als resultats de les urnes el 23 de juliol, perquè els espanyols van dir que volien continuar --assegura-- "en aquest camí de progrés i creixement".

A més, la ministra i portaveu del partit ha insistit que les decisions que s'adoptin seran coherents amb la seva línia política, amb acords "clars i transparents" i basats en el retrobament de la convivència i la Constitució.

També ha contestat a Ibarra el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que considera que la crítica a una amnistia a "activistes i demòcrates" es "comenta sola".

Des de Junts, Josep Rull ha qualificat les paraules d'Ibarra de "misèria humana":

 

ARXIVAT A:
Amnistia PSOE Extremadura
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut