El Suprem considera que l'empresa va vulnerar un dret fonamental del treballador i anul·la l'acomiadament
El Suprem considera que l'empresa va vulnerar un dret fonamental del treballador i anul·la l'acomiadament (iStock/Yacobchuk)

El Suprem anul·la l'acomiadament d'un treballador que reclamava cobrar les hores extres

L'empresa va fer fora l'empleat l'endemà que hagués reclamat el pagament de les hores que havia treballat fora de jornada

Redacció/Agències

El Tribunal Suprem ha declarat nul l'acomiadament d'un treballador que van fer fora de l'empresa l'endemà de queixar-se que no li havien pagat les hores extres.

L'empresa va argumentar una falta de rendiment de l'empleat per justificar el seu acomiadament disciplinari. Un acomiadament fulminant que va impedir que el treballador pogués presentar cap reclamació judicial.

En una nota, l'alt tribunal ha dit que la Sala Quarta ha aplicat en aquest cas la garantia d'indemnitat, que garanteix que cap treballador pugui patir represàlies per part d'una empresa després de reclamar un dret laboral.

La sentència argumenta que, com a regla general, les reclamacions internes dins les empreses no activen la garantia d'indemnitat. Però si un assalariat fa una reclamació interna i tot seguit és acomiadat sense que l'empresa pugui acreditar incompliments que ho justifiquin, la impossibilitat de reclamar per via judicial "és imputable només a l'empresari". 

En aquest cas, la sentència veu indicis de vulneració del dret d'indemnitat, un dret recollit a l'article 24 de la Constitució.

 

 
ARXIVAT A:
JudicialTribunal Suprem Empresa
Anar al contingut