Protestes per la decisió del Suprem a Times Square, a Nova York (Reuters)
Protestes per la decisió del Suprem a Times Square, a Nova York (Reuters)
Washington

El Suprem dels EUA avala el veto de Trump a l'entrada dels transgèneres a l'exèrcit

La integració dels transgèneres a les forces armades va ser una de les mesures estrella de l'administració Obama

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem dels Estats Units ha avalat el veto de Donald Trump a l'ingrés de persones transgènere a l'exèrcit. La màxima autoritat judicial ho ha decidit per la mínima: 5 vots a favor i 4 en contra. La nova majoria conservadora del tribunal comença, així, a donar rèdits al president nord-americà.

La integració dels transgèneres a les forces armades va ser una de les mesures estrella dels últims mesos de l'administració Obama i una victòria històrica per al col·lectiu LGBTI. Pocs mesos després d'arribar a la Casa Blanca, però, Donald Trump ja va anunciar que reinstauraria el veto. L'argument era que el Pentàgon no podia assumir els costos mèdics que, segons el president, suposa la presència oberta de transgèneres a l'exèrcit, com ara les operacions de canvi de sexe.

La nova prohibició havia d'entrar en vigor el març de l'any passat, però estava congelada mentre no es resolguessin les apel·lacions que es van presentar a diversos tribunals federals. Ara el Suprem autoritza que s'implanti el veto fins que la justícia dictamini sobre els recursos.

Actualment hi ha prop de 9.000 soldats transgènere en servei actiu.

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump LGTBIQ+
Anar al contingut