Jordi Sànchez, durant la seva declaració al Suprem, el 21 de febrer (ACN)
Jordi Sànchez, durant la seva declaració al Suprem, el 21 de febrer (ACN)

El Suprem denega a Jordi Sànchez poder assistir a la ronda de contactes amb el rei

L'alt tribunal considera que el diputat de JxCat és "perfectament substituïble per qualsevol membre de la seva candidatura política"

Actualitzat

El Tribunal Suprem ha rebutjat el permís demanat per Jordi Sànchez per poder sortir de la presó per anar a la ronda de consultes amb el rei. L'alt tribunal al·lega que "no encaixa" amb la Llei Orgànica General Penitenciària que preveu la concessió de permisos extraordinaris per sortir de la presó.

"La petició que ara es fa valer incòrrer en un defecte formal que, per si sol, justificaria el seu rebuig. En efecte, la sol·licitud de permisos extraordinaris per qui es troba sotmès a una mesura cautelar de presó preventiva no ha de dirigir-se a l'òrgan d'enjudiciament. Ens correspon, és cert, la concessió o denegació del permís. (...)

Si es mira el text de l'article 47 LOGP, no existeix una previsió legal referida a la concessió de permisos amb el motiu que indica Sànchez".

Entre les circumstàncies que permeten la sortida en l'esmentada llei, recorda el tribunal, hi ha les que afecten a un familiar de l'intern com la mort, una malaltia greu o un naixement.

El Suprem considera que el diputat de Junts per Catalunya és "perfectament substituïble per qualsevol membre de la seva candidatura política". I conclouen:

"El més important, la negativa que ara resolem, implica una limitació que és inherent a la mesura cautelar que l'afecta".

 

Jordi Sànchez ha respost a la denegació del Suprem amb un muntatge en què es veuen ell i el monarca, Felip VI:


JxCat enviarà a la ronda de consultes amb el rei la diputada Laura Borràs, que ha avançat que traslladarà al monarca l'existència de "presos polítics i exiliats". 
 

El Suprem denega el permís Jordi Sánchez by Moderador Noticies Web on Scribd

 

La defensa de Jordi Sànchez, suspès de les seves funcions com a parlamentari, va presentar un escrit al Suprem demanant la seva sortida de la presó per anar a la ronda de consultes amb el rei.  En l'escrit al Suprem, Jordi Pina, el seu advocat, feia referència a la Constitució, que estableix que l'obligació del rei és procedir a "consultar els representants designats pels grups polítics amb representació parlamentària".

En aquest sentit, Junts per Catalunya afirmava que ha designat Sànchez "com no podria ser d'una altra manera, en la mesura que va ser el cap de llista d'aquest grup polític en les passades eleccions".

ARXIVAT A:
Judici procésEleccions 28A
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut