El tribunal que jutja els líders independentistes, aquest dimarts durant la declaració de Jordi Turull (EFE)

El Suprem habilita tres dilluns de març per fer sessions del judici

Hi haurà judici els dies 4, 11 i 25, i també podria haver-n'hi dilluns de la setmana que ve
Redacció Actualitzat
TEMA:
Judici procés

El Tribunal Suprem ha habilitat tres dilluns del mes de març, els dies 4, 11 i 25, per fer sessions del judici del procés. L'únic dilluns de març que no hi hauria sessió seria el dia 18.

Ho ha anunciat aquest matí, abans que comencés a declarar Josep Rull, el president del tribunal, Manuel Marchena.

Marchena també ha aclarit que aquest divendres segur que no hi haurà judici. Com que dimarts de la setmana que ve està previst que comencin a declarar diversos testimonis, encara hi hauria la possibilitat d'habilitar el dilluns 25 de febrer, com han confirmat a TV3, a primera hora d'aquest dimarts, fonts del tribunal.

Marchena sí que ha avisat que també es podria fer sessió el divendres 29 de març. Això dependrà de com vagin les sessions quan el judici arribi a aquella setmana, l'última del mes.


Vuit acusats per a dos dies

La sessió d'aquest dilluns que ve, dia 25 de febrer, servirà per acabar les declaracions dels vuit acusats que falten: Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Santi Vila, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Carme Forcadell.

Fins ara, en dos dies han declarat quatre acusats, Junqueras, Forn, Turull i Romeva, i, per tant, molt probablement no hi haurà prou temps en dues sessions per completar les declaracions. La sessió de dilluns se celebrarà si aquest és el cas, que és més que probable.

Sobretot si es té en compte que, a diferència de Junqueras i Romeva, els vuit acusats que queden gairebé segur que respondran a les preguntes de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat. Aquest dimecres està previst que declarin Josep Rull i Dolors Bassa.

Per a la setmana que ve, el Suprem ja ha citat alguns dels testimonis, i abans han d'haver acabat les declaracions dels dotze processats. Davant la convocatòria d'eleccions generals el 28 d'abril, Marchena vol trepitjar l'accelerador per evitar coincidir amb la campanya electoral.

Entre els testimonis citats la setmana que ve hi ha Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría, Ada Colau i Roger Torrent. El tribunal ha convocat els polítics primer per allunyar el màxim possible les seves declaracions de la campanya de les eleccions.

 

ARXIVAT A:
Judici procés
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut