L'exalcaldessa Ada Colau i l'exregidora Janet Sanz, al ple de l'Ajuntament de Barcelona (ACN)

El Suprem no veu delicte contra Colau per les superilles i arxiva la querella

L'exarquitecte municipal Josep Antoni Acebillo i dos advocats havien portat l'exalcaldessa i l'exregidora Janet Sanz davant la justícia

El Tribunal Suprem ha tancat la causa penal contra l'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau i l'exregidora d'Urbanisme Janet Sanz pel projecte de les superilles, segons ha pogut saber TV3.

El tribunal conclou que no hi va haver delicte de prevaricació ni de malversació en el projecte i ha desestimat el recurs presentat per l'exarquitecte en cap de l'Ajuntament de Barcelona, Josep Antoni Acebillo, i els advocats Francesc Jufresa i Ferran Grasas.

Els denunciants havien recorregut contra la decisió de l'Audiència de Barcelona d'arxivar la seva querella per la pacificació del carrer Consell de Cent sense haver modificat el pla general metropolità. El Suprem, però, tampoc els ha donat la raó.

Per als Comuns, la sentència de l'Alt Tribunal és un aval a un dels projectes més emblemàtics del mandat d'Ada Colau.

La cruïlla de Consell de Cent amb Balmes després de la reforma en el marc de les superilles (ACN/Laura Fíguls)

Arxivada una altra querella contra Colau per evitar un desnonament

D'altra banda, un jutjat de Barcelona ha arxivat la querella d'una immobiliària contra l'exalcaldessa Ada Colau i l'exregidora Lucía Martín per la mediació de l'Ajuntament en un procés de desnonament d'un llogater vulnerable.

Segons els Comuns, l'acusació les acusava d'haver coaccionat la immobiliària i els demanava 100.000 euros de compensació pels perjudicis, però la jutgessa ho ha desestimat.

 

ARXIVAT A:
JudicialAda ColauAjuntament de Barcelona
Anar al contingut