El Suprem resoldrà el recurs sobre la inhabilitació de Quim Torra el 17 de setembre

Actualitzat
TEMA:
Quim Torra

El Tribunal Suprem celebrarà el 17 de setembre la vista del recurs del president de la Generalitat, Quim Torra, contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l'inhabilitava.

Aquest dia s'ha de resoldre el recurs que Torra va presentar al Suprem, després de ser condemnat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a un any i sis mesos d'inhabilitació per no haver tret la pancarta en suport dels presos polítics del balcó de la Generalitat.

 

L'alt tribunal, però, encara no ha admès a tràmit el recurs ni ha nomenat ponent. Si el Suprem confirma la sentència, es podria obrir la porta a avançar unes eleccions al Parlament de Catalunya, tot i que Junts per Catalunya no en són partidaris. Esquerra, en canvi, sí.

Delicte de desobediència

El 19 de setembre passat, l'alt tribunal català va condemnar Torra a un any i sis mesos d'inhabilitació per no haver despenjat a temps la pancarta demanant l'alliberament dels presos.

També el condemnaven a pagar una multa de 30.000 euros. I tot per un delicte de desobediència per no haver complert l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) dins el període electoral dels comicis de l'abril del 2019.

A més dels magistrats, encapçalats per Manuel Marchena, a la vista hi seran presents els advocats de Torra i els representants de la Fiscalia, que s'oposa al recurs del president de la Generalitat.

Les parts hi exposaran els seus arguments i el tribunal podria emetre una sentència al cap de poc temps.

ARXIVAT A:
Quim Torra
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut