Una imatge de l'hemicicle del Parlament de Catalunya

El TC suspèn la comissió del Parlament sobre la monarquia

Actualitzat
TEMA:
Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional ha acordat per unanimitat admetre a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat que el govern espanyol va presentar contra la creació de la comissió d'investigació al Parlament sobre la monarquia espanyola. D'aquesta manera, la comissió queda suspesa automàticament.

El TC disposa ara de cinc mesos, prorrogables, per adoptar una decisió sobre el fons de la qüestió. Les parts, per la seva banda, tenen deu dies per presentar al·legacions.

Junts per Catalunya, Esquerra, els Comuns i la CUP van votar a favor de la creació d'aquesta comissió per investigar possibles activitats delictives o irregulars de persones vinculades a la família reial espanyola. Ciutadans, el PSC i el PP, la resta de partits amb representació a la cambra catalana, s'hi van oposar.

La Moncloa creu que el Parlament no és competent

El govern espanyol va portar la comissió al Constitucional perquè entén que el Parlament català no és competent per fer aquesta investigació. A més, consideren que es vulnera el principi d'inviolabilitat del cap de l'estat. L'argumentació de la Moncloa és similar a la que va exposar en el recurs contra la decisió de la cambra catalana de reprovar Felip VI.

En el seu recurs, el govern espanyol impugnava tant l'objecte com el contingut de la resolució, en considerar que són inconstitucionals. La Moncloa apunta que no és competència del Parlament català investigar una institució de l'estat al marge del sistema institucional propi autonòmic.

El Tribunal els ha donat la raó i ha acceptat estudiar la impugnació promoguda per l'executiu de Sánchez.

 

ARXIVAT A:
Tribunal Constitucional Parlament de Catalunya Felip VI
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut