El TC trasllada a la fiscalia l'actuació de Carme Forcadell perquè decideixi si actua penalment

Forcadell respon que va complir el reglament del Parlament i que "ho tornaria a fer sens dubte"
Redacció Actualitzat

El Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem avalen l'acció penal per desobediència contra Carme Forcadell i Francesc Homs, respectivament. El Constitucional trasllada a la fiscalia l'actuació contra la presidenta del Parlament perquè determini si actua contra Forcadell. I el Suprem demana al Congrés permís per actuar contra l'exconseller Homs pels delictes de desobediència i prevaricació pel cas del 9-N. L'instructor ha exclòs el delicte de malversació i, per tant, la possibilitat de pena de presó.

Carme Forcadell ha afirmat que l'Estat té "por a la democràcia" i "pànic a la llibertat d'expressió", i ha dit que va fer "el que toca i que tornaria a fer-ho sense cap dubte", que és "complir estrictament el reglament del Parlament". Forcadell ho ha dit en una compareixença informativa al Parlament, després de la decisió del Tribunal Constitucional.

Carme Forcadell ha acusat el govern espanyol i estaments com el TC d'intentar frenar el procés sobiranista amb amenaces, i ha avisat: "No aconseguiran frenar-nos, ni atemorir-nos, ni coartar-nos la llibertat d'expressió."

El ple del Tribunal Constitucional diu en la resolució que no creu que s'hagi de pronunciar sobre si Forcadell ha comès o no infracció penal. Diu que és decisió de la fiscalia actuar, si ho creu oportú. La presidenta del Parlament va permetre el debat i la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent el 27 de juliol passat. El ple del tribunal ha pres la decisió per unanimitat, i es contradiu a si mateix, perquè va dir que primer resoldria sobre el debat de les seves competències.

Els magistrats no han aplicat a Forcadell cap de les atribucions de què disposen per a la suspensió o inhabilitació de càrrecs que incompleixin les seves sentències. La fiscalia haurà de determinar ara si la presidenta del Parlament va cometre o no algun tipus de delicte penal en la seva actuació i, en cas d'apreciar-ho, podria instar a l'obertura d'una causa contra ella.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut