El TecnoCampus de Mataró acomiada un professor acusat d'assetjament sexual per 9 alumnes

Actualitzat

El centre universitari TecnoCampus de Mataró ha acomiadat un professor associat del grau de Mitjans Audiovisuals després d'una denúncia per presumpte assetjament sexual presentada per nou alumnes de cursos diferents.

Segons una de les alumnes afectades, els episodis d'assetjament van començar el desembre passat en diferents moments i entre alumnes de cursos que no es coneixien entre elles. Aquesta alumna ha explicat en declaracions a l'agència EFE que han arribat a tenir constància de casos des del 2014, malgrat que no apareixen a la denúncia.

"Crec que és un depredador sexual perquè és incapaç de frenar aquest desig, o aquestes ganes d'anar més enllà amb les seves estudiants i, a més, ho fa de forma massiva."

"Normalment el professor utilitzava això, la seva posició de poder, per aprofitar-se'n. I això no s'ha de normalitzar, són situacions que no s'han de normalitzar", afegeix.

En la documentació aportada a la denúncia, s'hi inclouen missatges explícits de contingut sexual i vexatori que el professor hauria enviat.

Les estudiants, que van portar el cas a la Unitat d'Igualtat del TecnoCampus, asseguren que volen evitar que hi hagi més víctimes en aquest o en altres centres on el professor fa classes.

El centre mataroní, que depèn de la Universitat Pompeu Fabra, ha confirmat que al març van acomiadar el professor per uns fets que qualifica de "molt greus i inadequats" i que han portat a "imposar la sanció màxima d'acomiadament sense indemnització".

Per la seva banda, i també en declaracions a l'agència EFE, el professor denunciat rebutja totes les acusacions, circumscriu la situació a "un conflicte laboral". "El Tecnocampus ha considerat que la meva actuació, davant la queixa de les alumnes, sobrepassa el seu codi ètic", i ha interposat una demanda contra el centre per acomiadament improcedent.

Aquest cas es coneix poc després d'un altre que afecta la Universitat Autònoma de Barcelona, on un grup d'alumnes van denunciar un professor de Veterinària per presumptes agressions i assetjament.

A més, en els últims mesos, també s'han destapat casos a l'Institut del Teatre de Barcelona i a l'Aula Municipal de Teatre de Lleida.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut