Girona, en alerta pel risc de desbordament de l'Onyar arran del temporal

Els aiguats acumulen quantitats de més de 200 litres a l'Empordà i s'han registrat onades de 14 metres
Redacció Actualitzat
TEMA:
Temporal Gloria

La ciutat de Girona està en alerta per risc d'inundació del riu Onyar. L'Ajuntament ha avisat veïns i botiguers del Barri Vell de la possibilitat que es desbordés. Els aiguats han acumulat quantitats de més de 200 litres a l'Empordà, i el Daró ha sortit de mare a primera hora del matí.


L'Ajuntament de Girona ha activat, preventivament, la fase d'emergència per risc d'inundació en els barris més pròxims al riu: el carrer del Carme, el barri de Vistalegre, i també el barri Vell de Girona. I és que hi ha zones que queden una mica enfonsades, com la plaça del Vi, la Rambla i els carrers dels voltants.

Tot i que el cabal ha baixat en les últimes hores i s'ha estabilitzat, es manté l'alerta per a les pròximes hores.

A primera hora de la tarda, el nivell del riu havia baixat al voltant d'un metre en comparació al matí, segons els establiments del Barri Vell:

 

 

La Creueta, a tocar del Parc Científic de la Universitat de Girona, una zona que ja es va dissenyar en el seu moment com a zona inundable, ja està plena d'aigua.

El Ter no ha experimentat tanta crescuda, perquè està regulat aigües amunt per embassaments.

 

Protecció Civil recomana no travessar cursos d'aigua.

 

 

Protecció Civil treballa en coordinació amb l'Agència Catalana de l'Aigua, ACA, vigilant els cabals del Ter, la Muga i la Tordera.

Es recomana no acostar-se ni a les lleres dels rius ni al mar.

 

L'AP-7, tallada cinc hores per la neu

La neu obliga a tallar l'AP-7 entre Figueres i  la frontera, i les màquines llevaneu treballen al Pertús. L'autopista ha estat tallada durant 5 hores per la neu caiguda a la banda francesa del Pertús. S'han fet desviaments per l'N-2 a la Jonquera.

 


En el punt on es feien els desviaments cap a l'N-2, la circulació s'ha complicat per un accident entre tres camions a Figueres en sentit nord.

La llevantada talla altres carreteres. Segueix tota la informació en directe sobre l'estat del trànsit i sobre les afectacions al transport públic i recomanacions en directe. Protecció Civil recomanar evitar els desplaçaments fora dels nuclis urbans al Baix Empordà.

Un ferit greu a causa del vent

El Servei d'Emergències Mèdiques, SEM, ha atès 38 persones a causa del vent fort, i 32 han requerit trasllat, entre elles una de greu a Cornellà de Llobregat a causa d'una contusió, segons ha informat el conseller Miquel Buch.

Una persona ha hagut de ser rescatada pels bombers de l'interior del seu vehicle a Caldes de Malavella després d'intentar travessar una riera. I també una moto ha estat arrossegada per l'aigua a Llinars del Vallès.

En aquest sentit, es demana precaució i no acostar-se als espigons ni als passejos marítims. S'han arribat a registrar onades de fins a 13 metres mar endins i hi ha destrosses a les platges i zones costaneres del Maresme i el Barcelonès.

S'ha registrat onades de fins a 13 metres

120.000 alumnes afectats

S'han suspès les classes de més de 120.000 alumnes, sobretot al Maresme, al Barcelonès i a la Terra Alta. Al Berguedà també s'ha suspès el trasport escolar a les localitats més al nord de la comarca.

Al Maresme, el tancament ha afectat més de 70.000 alumnes, i a les comarques gironines, prop de 35.000.

 

400.000 abonats sense llum

Una avaria a la xarxa d'alta tensió de Red Eléctrica Española, REE, ha deixat a primera hora del matí 400.000 abonats sense llum, sobretot a les comarques del nord-est, incloses Girona i Roses, que a mig matí han anat recuperant el servei.

 

Cap a tres quarts de 9, Red Eléctrica ha anunciat que els tècnics han arreglat l'avaria en una línia d'alta tensió que ha causat el tall generalitzat de subministrament a les comarques de Girona.

Girona sense llum ni a les cases ni als carrers

 

ARXIVAT A:
Nevades Ventades Temporal Gloria
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut