Taylor Swift en un concert a Carson, Califòrnia (Reuters/Mario Anzuoni)

El terratrèmol Taylor Swift: un concert de la cantant provoca sismes d'intensitat 2,3

Els sismògrafs enregistren tremolors de terra destacables coincidint amb els dos concerts que la cantant ha fet a Seattle
Redacció Actualitzat
TEMA:
Música

La gira internacional The Eras Tour de la cantant nord-americana Taylor Swift promet ser una de les cites musicals imprescindibles arreu del planeta. L'anunci ja va fer embogir els seguidors, que van córrer a comprar les entrades per no perdre's l'espectacle de l'estrella del pop.

Però un dels primers concerts de la gira de Swift ha estat notícia per un curiós fenomen que ha sorprès els sismòlegs.

Segons la sismòloga i vulcanòloga de la Universitat Western Washington, Jackie Caplan-Auerbach, durant els dos concerts de la cantant les nits del 22 i 23 de juliol a Seattle, l'emoció i els balls dels entusiastes fans de Taylor Swift van provocar una activitat sísmica equivalent a un terratrèmol de magnitud 2,3.

Caplan-Auerbach ho acompanya dels registres sismogràfics d'aquelles nits. A més, la sismòloga fa una comparació entre el "sisme Swift" i un altre episodi famós a la ciutat, el "Beast Quake" del 2011, quan els seguidors de l'equip de futbol americà Seattle Seahawks van esclatar de goig després d'un impressionant "touchdown" del Marshawn "Beast Mode" Lynch.

Com es pot veure aquí sota, el terratrèmol provocat per la potència dels "swifties" supera amb escreix la dels aficionats del Seattle Seahawks:

 

 

 

Fins ara, cap estrella de la música havia vist representat en un sismògraf l'efecte que provoca en els seus fans. I això que la potència dels equips de so i imatge que acompanyen aquests apoteòsics espectacles arriben fins als punts més llunyans de grans ciutats com Barcelona o París.

Els fans catalans de Taylor Swift no podran repetir el moviment sísmic dels de Seattle, perquè la cantant no ha triat Barcelona com una de les 50 seus de The Eras Tour. Els que no se la vulguin perdre hauran de desplaçar-se a Lisboa, París, Madrid o Lió, on no se sap si hi haurà sismògrafs preparats per enregistrar el sacseig dels milers de fans enfervorits de Taylor Swift.

La nord-americana, a més de provocar terratrèmols als auditoris, s'ha convertit en l'artista femenina amb més àlbums que ocupen el número 1 de les llistes de la història. Ho va aconseguir després que el 7 de juliol va sortir al mercat el seu últim àlbum musical: "Speak Now (Taylor's Version)". Un àlbum que es va convertir ràpidament en el disc més escoltat de les plataformes de streaming musical en només dues setmanes.

 

 

ARXIVAT A:
Música
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut