Recompte de vots durant les eleccions del 23 de juliol (EFE)

El Tribunal Constitucional admet a tràmit el recurs del PSOE pels vots nuls de Madrid

Es tracta d'una petició de revisió formulada pels socialistes amb l'esperança de poder recuperar un escó perdut a favor del PP
Redacció
TEMA:
PP

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs del PSOE contra la sentència que va rebutjar revisar més de 30.000 vots nuls comptabilitzats a Madrid en les eleccions generals, una petició formulada pels socialistes amb l'esperança de poder recuperar un escó perdut a favor del PP.

La decisió del tribunal no implica cap valoració sobre el fons del recurs, sinó la seva admissió a tràmit. Ara s'obre el tràmit d'al·legacions, en el qual es donarà un termini a les parts i a la Fiscalia perquè enviïn els seus respectius escrits.

 La Sala es reunirà la setmana vinent per decidir si estima o no el recurs que van interposar els socialistes contra la sentència del Tribunal Suprem que va rebutjar la revisió dels vots nuls obtinguts a la circumscripció de Madrid.

 Des que va culminar l'escrutini general amb el vot exterior, que va confirmar un escó més per al PP (137), el PSOE està esgotant totes les vies per a sol·licitar aquest recompte amb l'esperança de poder recuperar aquest escó perdut, amb el qual només seria necessària l'abstenció de Junts per a una eventual investidura de Pedro Sánchez.

El PSOE va sol·licitar a la Junta Electoral Central el recompte de vots, però aquesta ho va desestimar. Llavors va recórrer davant del Tribunal Suprem, que també ho va rebutjar, perquè considera que no es donen els requisits exigits en la doctrina ni s'han aportat dades que verifiquin la rellevància del recompte en el resultat final.

"La mera diferència numèrica en els resultats que s'addueix en aquest cas (1.200 vots) no és base suficient per a la revisió", va sentenciar el Suprem, en contra del criteri de la Fiscalia, que va donar suport a l'estimació del recurs dels socialistes.

ARXIVAT A:
PP PSOE Congrés dels Diputats Eleccions Generals 2023 - 23J
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut