Imatge del govern de Puigdemont

El Tribunal de Comptes cita el govern de Puigdemont per les despeses de l'1-O

Cita a declarar el 28 de gener Puigdemont, Junqueras, Comín, Ponsatí, Turull, Romeva i Rull, i una vintena més de càrrecs i excàrrecs de govern
Redacció Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

El Tribunal de Comptes ha citat a declarar el 28 de gener l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, l'exvicepresident Oriol Junqueras i diversos càrrecs i excàrrecs del govern per les despeses de l'1-O. Una trentena en total.

Entre els citats hi ha els consellers del govern de Puigdemont empresonats i a l'exili, com Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret, Lluís Puig, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa i Joaquim Forn, així com Carles Mundó, Meritxell Borràs, Santi Vila, i també Neus Munté, que va deixar el càrrec abans del referèndum.

El tribunal també reclama la compareixença aquell dia d'Amadeu Altafaj, Natàlia Garriga, Ignasi Genovès, Jaume Mestre, Antoni Molons, Joaquim Nin, Eva Maria Pardo, Teresa Prohias, Albert Royo, Jordi Serra, Francesc Sutrías, Josep Vidal, Rosa Vidal i Aleix Villatoro.

Els citats pel Tribunal de Comptes, que poden presentar al·legacions i aportar documents, a més d'interposar un recurs en un termini de 10 dies hàbils, hi podran enviar un representant en nom seu.


Una denúncia de Societat Civil Catalana

La notificació els cita per fer la "liquidació provisional" després de les denúncies presentades per Societat Civil Catalana, Advocats Catalans per la Constitució i la Fiscalia.

L'entitat antiindependentista Societat Civil Catalana demana que els responsables del referèndum tornin la despesa que va suposar i que, si no ho fan, els embarguin patrimoni.

 

Puigdemont parlant amb Junqueras al Parlament, fa dos anys (ACN/Pere Francesch)


Puigdemont s'ho pren amb ironia

Carles Puigdemont assegura en un tuit que el Tribunal de Comptes fa política fins i tot en les seves comunicacions. Explica com el tracten en la carta de la citació...

 

Gonzalo Boye, advocat de Puigdemont (ACN/Andrea Zamorano)

La defensa de Puigdemont pensa demanar al tribunal que se li prengui declaració a Waterloo. Ho ha dit a Catalunya Ràdio el seu advocat, Gonzalo Boye.

"El que està citat personalment és el president Puigdemont, que ha estat citat a la Casa de la República Catalana a Waterloo. Per tant, nosaltres sol·licitarem que se li prengui declaració allà on ell resideix, que és la Casa de la República Catalana."


L'advocat Xavier Melero, que ara representa dos dels exconsellers citats, Joaquim Forn i Meritxell Borràs, i que el 9N va defensar l'expresident Artur Mas, ha alertat que hi pot haver persones que "poden tenir problemes" davant d'aquesta citació del Tribunal de Comptes. Són declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio":

"Ull amb el Tribunal de Comptes perquè allò és una màquina de picar carn. Al Joaquim Forn no el pot tocar de cap de les maneres. El Joaquim Forn tenia fins i tot un acord del Consell de Ministres del febrer del 2018 ratificant totes les despeses del seu departament. Però hi haurà persones que poden tenir problemes de tipus patrimonial per la responsabilitat del que s'anomena 'abast comptable'."


En l'àmbit del govern, eI conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha advertit, a "Els matins" de TV3 que aquesta nova causa per l'1 d'octubre pot dificultar la negociació per a la investidura de Pedro Sánchez:

"Deien que l'Estat, que el senyor Pedro Sánchez, volia entrar en una nova etapa de diàleg. Si aquest és el diàleg que haurem de tenir a partir d'ara, jo crec que Espanya tindrà inestabilitat per molts anys."

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O Carles Puigdemont
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut