El Suprem prohibeix les banderes no oficials a ajuntaments i edificis públics

La sentència anul·la un acord del ple de l'Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife que reconeixia la bandera amb set estrelles verdes com l'oficial de les Canàries
Redacció Actualitzat
TEMA:
Tribunal Suprem

El Tribunal Suprem ha establert que les banderes no oficials no poden utilitzar-se en els edificis públics. El cas té el seu origen a les Canàries, on van penjar de l'Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife la bandera amb set estrelles verdes, que no és l'oficial de la comunitat autònoma.

La sentència diu que les administracions públiques tenen el deure de neutralitat i objectivitat, i que penjar banderes no oficials és incompatible amb el marc constitucional vigent.

L'alt tribunal assenyala que la bandera de les set estrelles no representa el poble canari, encara que la majoria de grups polítics a l'Ajuntament de Santa Cruz la van reconèixer com a bandera nacional i símbol col·lectiu, el 30 de setembre del 2016.

Reivindicant la bandera canària de les set estrelles verdes


El Suprem es pronuncia a instàncies d'un recurs promogut per l'advocat de l'Estat en contra d'una altra sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Canàries que el novembre del 2017 va donar la raó a l'Ajuntament en considerar que l'acord s'ajustava a la legalitat.

Segons el Suprem, l'acord és "nul de ple dret" perquè les administracions públiques "no poden legalment exhibir altres banderes que no siguin les oficials".


ERC: "Un nou atac a la llibertat d'expressió"

Esquerra Republicana ha criticat la decisió del Tribunal Suprem. La secretària general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha dit que "es tracta d'un nou atac a la llibertat d'expressió i una nova mostra de coacció i ingerència als drets i les llibertats més fonamentals."

Vilalta ha anunciat la presentació d'un recurs: "Caldrà plantar-hi cara ja que s'hauria de poder expressar amb llibertat totes les opinions de consens de la ciutadania de Catalunya."

 

 

ARXIVAT A:
Tribunal Suprem Judicial
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut