Francesc Hom: "Com més alta sigui la pena que ens intentin imposar, més gran serà la nostra victòria, la del poble de Catalunya"
Francesc Homs: "Com més alta sigui la pena que ens intentin imposar, més gran serà la nostra victòria, la del poble de Catalunya"
Madrid

El Tribunal Suprem sol·licita el suplicatori al Congrés per poder jutjar Francesc Homs

L'exconseller afirma que el Constitucional i el Suprem intenten fer por en la fase final del procés

RedaccióActualitzat

Francesc Homs creu que el Constitucional i el Suprem actuen contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i contra ell per intentar fer por just quan s'entra en la "fase final del procés" sobiranista. Aquesta ha estat la reacció de l'exconseller en declaracions als periodistes després de la decisió del Tribunal Suprem de tramitar el suplicatori per actuar penalment contra el portaveu del PDC per dos delictes, desobediència i prevaricació. Ho ha dit un cop acabada una conferència de l'exconseller Andreu Mas-Colell en el fòrum Barcelona Tribuna.

L'exconseller ha dit que aquest dijous "s'aprova el full de ruta que posa rumb definitiu a la fase final del procés i el dia que es vota això al Parlament envien dos míssils, un el TC i l'altre el Suprem, per intimidar". I Homs ha etzibat: "Com més alta sigui la pena que ens intentin imposar, més gran serà la nostra victòria, la del poble de Catalunya."

Desobediència i prevaricació

El Tribunal Suprem demana el suplicatori al Congrés per procedir de manera penal contra Homs per desobediència i prevaricació. Ho fa a instàncies de l'instructor de la causa, Andrés Palomo, que descarta les acusacions de malversació de cabals públics que pesaven inicialment sobre el portaveu al Congrés de l'antiga Convergència (CDC), ara Partit Demòcrata Català (PDC). Segons l'instructor, es pot procedir penalment contra Homs per la seva actuació en la consulta del 9-N del 2014. En aquella data, Homs podria haver desobeït, segons el jutge, la suspensió de l'esmentada consulta pel Tribunal Constitucional, una desobediència conscient, afegeix el jutge, que també suposa un possible delicte de prevaricació.

El Suprem es dirigirà ara al Congrés perquè autoritzi aquesta actuació. Aquest és un procediment que es fa en el cas dels diputats, que tenen immunitat parlamentària. El 19 de setembre, Homs va declarar davant l'alt tribunal. Va defensar la legalitat del 9-N i que "ho tornaria a fer". Després de comparèixer durant gairebé dues hores davant el tribunal, l'exconseller de la Presidència va dir que tenia la impressió que la sentència ja estava dictada.

Aquest mateix dijous, el Tribunal Constitucional ha obert la porta perquè la fiscalia pugui actuar penalment contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per no acatar les resolucions del tribunal.

Anar al contingut