Amb el veto parental, els pares han d'autoritzar els fills a anar a xerrades i altres activitats de persones alienes a l'escola

El TSJ de Múrcia suspèn el "veto parental" de Vox a l'espera del recurs del govern

El govern espanyol va demanar la retirada de la mesura per considerar que "és censura educativa"
Actualitzat
TEMA:
Educació

El Tribunal Superior de Justícia de Múrcia, TSJM, suspèn cautelarment l'aplicació del "veto parental" a les escoles d'infantil, primària, secundària i batxillerat de la comunitat mentre duri la tramitació del recurs presentat pel Ministeri d'Educació.

La conselleria d'Educació del govern de Múrcia va aprovar a l'inici del curs dues instruccions segons les quals els docents han de demanar autorització als pares o tutors perquè els alumnes participin en activitats complementàries en els centres educatius.

La sala entén que "la mesura cautelar de suspensió no suposa privar els pares del dret d'intervenir en l'educació dels seus fills". Segons el text, "els pares poden formular les seves queixes a través de les associacions de pares o els consells escolars".

La resolució, que té un vot particular en contra, no és ferma i encara s'hi pot interposar recurs al mateix TSJ. El magistrat que ha votat en contra considera que la impugnació és "totalment extemporània" perquè han passat sis mesos de l'inici del curs.


El "veto parental" de Vox

El "veto parental", conegut també com a "pin parental", va ser una condició de Vox per facilitar l'aprovació dels pressupostos al govern autonòmic de PP i Ciutadans.

Grups de l'oposició, així com docents i altres grups socials, han vist en la proposta de Vox una intenció de control de continguts sexuals i morals que s'imparteixen a l'escola, en tallers, xerrades i activitats extraescolars.

Protesta contra el veto parental als centres educatius de Múrcia


El govern espanyol va demanar al de Múrcia que retirés el veto parental abans de presentar un recurs per considerar que "vulnera el dret fonamental dels nens a ser educats".

"És un instrument de censura educativa que no podem tolerar a les nostres escoles", segons va dir l'aleshores ministra d'Educació i portaveu, Isabel Celaá, a més de considerar que s'atempta al dret a la igualtat educativa i la llibertat de càtedra.

 

ARXIVAT A:
Educació Vox PP Cs
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut