El TSJC notifica a Torra en persona l'ordre de retirar la pancarta del balcó de Palau
Torra, firmant el requeriment del TSJC (ACN)
Barcelona

El TSJC notifica a Torra en persona l'ordre de retirar la pancarta del balcó de Palau

S'activa així el termini de 48 hores per retirar la pancarta

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha notificat personalment al president de la Generalitat, Quim Torra, l'ordre de retirar la pancarta de la façana del Palau de la Generalitat.

A partir d'ara, doncs, té 48 hores per treure-la.

El president Torra ho ha explicat a través de Twitter, on ha assegurat que "quan es tracta de drets civils, socials i polítics, no ens podem tirar enrere i no podem cedir a la involució que promou l'Estat":

 

Torra ja va anunciar divendres la seva intenció de presentar un recurs contra la resolució del TSJC que li ordena retirar la pancarta.

La secció cinquena va dictar dijous aquestes mesures cautelars en resposta a una sol·licitud presentada per Impulso Ciudadano, en un recurs contenciós per un suposat incompliment de l'administració catalana en la representació del conjunt de la ciutadania.

En l'acte, la sala va admetre la petició i va recordar que la reiterada doctrina del Tribunal Constitucional sosté que "les institucions públiques, a diferència dels ciutadans, no gaudeixen del dret fonamental a la llibertat d'expressió que proclama l'article 20 de la Constitució".


Acusat de desobediència

Torra ja va rebre al març i l'abril, per eleccions espanyoles, municipals i europees requeriments per la pancarta al Palau de la Generalitat. Llavors va ser la Junta Electoral qui va requerir a Torra la retirada de la pancarta. El president es va negar a treure-la en el termini requerit, i el cas va acabar als tribunals. De fet, el TSJC jutjarà Torra el 18 de novembre per desobediència.

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim TorraGeneralitat de Catalunya
Anar al contingut