Alguns dels ciutadans que, aixoplugats sota els paraigües, han acudit a donar suport a Joana Ortega a les portes del TSJC
Alguns dels ciutadans que, aixoplugats sota els paraigües, han acudit a donar suport a Joana Ortega a les portes del TSJC (ACN)
Barcelona

El TSJC qualifica d'"atac directe i sense pal·liatius" a la justícia les concentracions davant la seva seu

La sala de govern del TSJC alerta que "qüestionar de manera interessada que l'actuació dels tribunals de justícia només es deu a interessos polítics"

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya creu que les manifestacions de suport als imputats pel 9-N són un "atac directe i sense pal·liatius a la independència judicial".

"La Sala de Govern no pot romandre impassible quan constata que es convoquen manifestacions i concentracions a la porta del Palau de Justícia amb l'objectiu de qüestionar la legitimitat dels jutges i, a més, pretendre influir en la seva presa de decisions. Això representa un atac directe i sense pal·liatius a la independència judicial, tot posant en entredit un dels elements essencials de l'Estat Constitucional".

És més, pel TSJC el  qüestionament és "encara més inadmissible" quan és dissenyat per representants públics.

"El qüestionament resulta encara més inadmissible quan respon a una estratègia afavorida, dissenyada i encapçalada per representants públics, alguns amb funcions de govern. En aquest sentit, la sala vol recordar el deure de no ingerència que vincula especialment aquells que formen part dels altres poders, en els quals s'organitza el nostre sistema polític".

En un comunicat enviat als mitjans, la sala de govern del TSJC alerta que "qüestionar de manera interessada que l'actuació dels tribunals de justícia només es deu a interessos polítics, promoure la desconfiança social i pretendre estratègies de pressió constitueix una negació de les bases de la nostra convivència política".

El TSJC rep el suport del CGPJ

El Consell General del Poder Judicial va fer seu el comunicat del TSJC. El màxim òrgan de la justícia espanyola ha expressat el seu suport als jutges davant l'"intolerable atac a la seva independència" per part de qui ha qüestionat la seva actuació en la querella per la consulta del 9-N. 

 

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut