Cua per fer-se proves PCR a Terrassa, el passat 7 d'agost (ACN / Gemma Sánchez)
Cua per fer-se proves PCR a Terrassa, el passat 7 d'agost (ACN / Gemma Sánchez)

El TSJC tomba les restriccions del govern a Terrassa perquè "l'evolució és positiva"

El jutge sí que ha validat les mesures anunciades per als municipis de Granollers, les Franqueses del Vallès i Canovelles

Redacció / ACNActualitzat

El jutjat contenciós administratiu número 5 de Barcelona ha validat les restriccions anunciades per la Generalitat per combatre l'evolució del coronavirus als municipis de Granollers, les Franqueses del Vallès i Canovelles, però en canvi ha anul·lat les previstes per a la ciutat de Terrassa.

El jutjat fa un repàs de les dades epidemiològiques i assegura que no hi ha "cap raó objectiva" que justifiqui les restriccions addicionals a Terrassa perquè l'evolució de les dades creu que és "positiva" en comparació amb altres ciutats i comarques:

"Terrassa no es troba en pitjor situació que altres municipis i tampoc ha empitjorat la seva situació recentment."

 

En la darrera setmana, per exemple, el percentatge de PCR positius a la ciutat ha estat del 5,34%, per sota de la mitjana al Vallès Occidental (7,13%) i de l'Àrea Metropolitana Nord (12,51%).

 

 

A més, la incidència acumulada té una evolució positiva, passant de 22 positius en 190 proves a 14 positius en 262 proves. L'evolució de les dades a Terrassa és més significativa si es compara amb la resta de la comarca, on es va passar de 29 a 30 casos, o amb el conjunt de l'Àrea Metropolitana Nord, on s'ha passat de 370 a 455 PCR positius, segons remarca la interlocutòria:

"S'evidencia que hi ha altres municipis amb pitjor evolució que Terrassa"

D'altra banda, el nombre d'urgències hospitalàries amb PCR positiu també s'ha reduït, tant a l'Hospital de Terrassa (de 14 a 8), com a la Mútua de Terrassa (de 14 a 12). En tots dos centres, el nombre d'ingressos ha baixat en els darrers set dies, passant de 15 a 12 a l'Hospital de Terrassa i de 19 a 18 a la Mútua de Terrassa. A les UCI, el nombre de pacients també s'ha reduït, passant de 4 a 2 en la darrera setmana.

 

INTERACTIU ESPECIAL: consulta el risc de rebrot municipi a municipi

 

Aval a les restriccions a Granollers, Les Franqueses i Canovelles

En canvi, el jutge, sí que veu apropiat aplicar restriccions addicionals a Granollers, les Franqueses del Vallès i Canovelles, tot i que amb una excepció. L'aforament als centres religiosos serà del 50% i no del 33% com preveia el govern.

La resta de restriccions sí que estan avalades i afecten principalment a la restauració: als tres municipis vallesans afectats s'haurà de reduir al 50% de l'aforament a l'interior i exterior dels bars i restaurants. També es limita a la meitat l'aforament per a les activitats culturals i esportives.

 

Precisament, aquest dilluns a la tarda, els alcaldes de Granollers, Josep Mayoral; Les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé; i Canovelles, Emilio Cordero, han demanat que la ciutadania compleixi les restriccions anunciades per la Generalitat i que redueixin al màxim les interaccions socials.

En una compareixença conjunta, en la qual també hi ha participat el director del sector sanitari Vallès Oriental, Joan Parellada, han fet una crida a la responsabilitat dels veïns dels municipis perquè compleixin les normes i les restriccions d'aforament:

"La socialització ha de ser la mínima, hi ha mesures de recomanació de reducció de la mobilitat, que no anem amunt i avall"

 

 

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, en roda de premsa juntament amb el director de Sector sanitari Vallès Oriental, Joan Parellada, i de l'alcalde de Canovelles, Emilio Cordero
L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, en roda de premsa juntament amb el director de Sector sanitari Vallès Oriental, Joan Parellada, i de l'alcalde de Canovelles, Emilio Cordero (ACN / Gemma Sánchez)
ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut