Migrants rescatats a bord del vaixell Alan Kurdi (Sea Watch)

El vaixell Alan Kurdi, amb 65 migrants rescatats, troba el port de Lampedusa tancat

El vaixell de l'ONG Sea Eye fa el mateix camí que el vaixell Sea-Watch, que va acabar requisat i amb la seva capitana, Carola Rackete, detinguda durant dies
Redacció Actualitzat
TEMA:
Migracions

La història es repeteix a Itàlia. Un vaixell que rescata persones al Mediterrani viatja cap al port de Lampedusa per buscar ajuda i el troba tancat. El vaixell és l'Alan Kurdi, de l'ONG alemanya Sea Eye, i repeteix la història del Sea-Watch,  que va acabar requisat i amb la seva capitana, Carola Rackete, detinguda durant quatre dies.

L'Alan Kurdi ha rescatat 65 persones al Mediterrani i ha posat rumb a Lampedusa. És el port més pròxim i segur, segons explica l'ONG en un comunicat:

"L'illa italiana és el port europeu més proper. Des d'allà els rescatats poden ser traslladats a un lloc segur i així ho exigeix ​​el dret internacional."

La resposta italiana, però, ha estat la mateixa que la que ja va viure el Sea-Watch: el port està tancat.


Els centres de salvament de Roma i La Valletta, a Malta, tampoc han respost a les comunicacions del vaixell.

Dels 65 migrants 39 són presumptament menors d'edat i es calcula que el més petit té 12 anys. Els han rescatat en aigües internacionals prop de la cosa de Líbia en un llanxa que tenia combustible, però que no tenia aparells d'orientació.

 

Seguint el pasos de Carola Rackete

La decisió de la tripulació de l'Alan Kurdi pot generar un nou conflicte amb Itàlia després del que ha passat amb el Sea-Watch 3 i la detenció de la seva capitana, Carola Rackete.

El ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ja va advertir que l'Alan Kurdi no podia atracar en costes italianes ni tan sols en el cas que altres països es comprometessin a acollir els migrants

La situació pot acabar provocant també un xoc diplomàtic amb Alemanya. Salvini va demanar en una carta al seu homòleg alemany, Horst Seehofer, que assumís la responsabilitat del vaixell.

 

Malta acull 54 migrants

Malta es farà càrrec dels 54 migrants rescatats per una altra ONG italiana que el ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, no ha deixat entrar al seu territori. Segons ha informat el govern maltès, Itàlia ha acceptat quedar-se a canvi uns 50 migrants que actualment viuen a l'illa

Sobre aquest rescat, el fundador de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha denunciat que Malta no els ha deixat desembarcar al·legant motius polítics. Segons ha explicat a Twitter, el vaixell que va rescatar els migrants els va demanar ajuda mèdica urgent. L'Open Arms va sol·licitar el permís corresponent a les autoritats espanyoles per embarcar els rescatats i atendre'ls. Però no van obtenir resposta, i Malta va accedir a acollir-los sempre que no fos Open Arms qui els portés. 


ARXIVAT A:
Migracions
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut