excardenal McCarrick (Reuters)

El Vaticà expulsa del sacerdoci el cardenal McCarrick, acusat d'abusos a menors

És la primera vegada a la història que un alt jerarca de l'Església catòlica és desposseït de tots els càrrecs eclesiàstics per un tema d'abusos sexuals

RedaccióActualitzat

El Vaticà ha expulsat del sacerdoci l'excardenal nord-americà i exarquebisbe de Washington Theodore McCarrick, després de les denúncies per abusos sexuals a adolescents i seminaristes.

" Theodore Edgar McCarrick, arquebisbe emèrit de Washington, va ser declarat culpable dels següents delictes perpetrats com a clergue: sol·licitacions en confessió i violacions del sisè manament del Decàleg amb menors i adults, amb l'agreujant de l'abús de poder, motiu pel qual se li ha imposat la pena de dimissió de l'estat clerical"

El sisè manament és "no cometràs actes impurs". Amb aquesta decisió, McCarrick es converteix en un simple laic. A partir d'ara, no podrà administrar sagraments o vertir-se de sacerdot, i no podrà rebre cap sou de l'Església.   

És la primera vegada a la història que un alt jerarca de l'Església catòlica és desposseït de tots els càrrecs eclesiàstics per un tema d'abusos sexuals, segons assenyala la Santa Seu en un comunicat.

 

Aquesta resolució l'ha dictada la Congregació per la Doctrina de la Fe, la institució que vetlla pel respecte del dogma religiós, i segons s'indica en el comunicat, el papa la considera definitiva i sense possibilitat de recurs.

El papa Francesc ja havia ordenat la reclusió del cardenal i arquebisbe emèrit de Washington Theodore Edgar McCarrick i el va apartar de totes les seves funcions.

ARXIVAT A:
MenorsEsglésia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut