Madrid

El vídeo dels terroristes del 17A fabricant explosius, prova inèdita a l'inici del judici

Gravat el dia abans de l'explosió del xalet d'Alcanar. Alguns joves de la cèl·lula jihadista amenacen i es riuen de les víctimes que causaran

Actualitzat

El judici pels atemptats del 17 d'agost a Barcelona i Cambrils ha aportat una prova contundent, unes imatges que no s'havien vist mai fins ara: un vídeo en què es veuen els integrants de la cèl·lula terrorista, gravats a la casa d'Alcanar mentre preparaven els explosius que volien fer servir per al seu primer objectiu: atemptar a la Sagrada Família, el Camp Nou i la Torre Eiffel.

La gravació la van trobat els Tedax dels Mossos dins una càmera de fotos quan inspeccionaven el xalet després de l'explosió que el va destruir. Manipulen TATP, l'explosiu més sensible i inestable que es coneix. És el document que mostra la fàbrica d'explosius més gran detectada a Europa.

Avís: Les imatges són colpidores i inciten a l'odi i a la violència, posant de manifest el seu grau de radicalització:


Aquest vídeo s'ha vist aquest dimarts en la primera jornada del judici a l'Audiència Nacional, a Madrid. Cap dels autors materials dels atemptats és viu, i tampoc el qui es creu que va radicalitzar aquells joves, l'imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satty.

Al banc dels acusats hi seuen tres joves a qui la Fiscalia no acusa d'assassinat, però sí d'integració i col·laboració amb banda terrorista, i per a qui demana entre 8 i 41 anys de presó. Entre ells, Mohamed Houli, que va enregistrar aquestes imatges el dia abans que tot quedés destruït per l'explosió que va matar part de la cèl·lula terrorista. 

S'hi veu Mohamed Hichamy, a qui es considera el líder del grup que atempta a Cambrils, on va morir abatut. Yousef Alla, que al vídeo vesteix un jersei roig, mor en l'explosió de la casa. Hores després, el jove del jersei de ratlles, Younes Abouiakub, atempta a la Rambla de Barcelona; aconsegueix fugir i l'abaten en un camp del Penedès.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsJihadisme TerrorismeMossos d'EsquadraJudicialAudiència Nacional
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut