Christine Lambrecht parla del conflicte a Ucraïna enmig d'un fort soroll de pirotècnia (Instagram Christine Lambrecht)

El vídeo d'una ministra parlant de la guerra enmig de focs artificials indigna Alemanya

Demanen la dimissió de la ministra de Defensa, Christine Lambrecht, per un missatge a Instagram en què esmenta el conflicte d'Ucraïna amb un fort soroll de pirotècnia de fons
Redacció Actualitzat
TEMA:
Alemanya

Un missatge gravat en vídeo de la ministra alemanya de Defensa, Christine Lambrecht, està provocant un daltabaix polític a Alemanya.

Aquest 1 de gener, la dirigent va publicar un missatge de vídeo en què fa balanç del 2022 i fa referència a la guerra d'Ucraïna. El va gravar en un carrer de Berlín entremig d'un soroll eixordador de petards i focs artificials, i sense dur micròfon, cosa que fa que gairebé no se la senti.

La ministra, membre del Partit Socialdemòcrata, diu que l'any que s'ha acabat ha estat ple de "reptes" amb una guerra "al centre d'Europa". L'estrèpit dels focs artificials es pot sentir clarament des de l'inici del vídeo:

 

El vídeo l'ha publicat al seu compte personal d'Instagram, on té més de 17.000 seguidors i on també informa de la seva feina, a banda de fer-ho al compte del Ministeri de Defensa.

"Per mi està relacionat amb moltes impressions especials que vaig poder tenir, moltes trobades amb gent interessant, estupenda, a qui dono les gràcies de tot cor", diu la ministra en un àudio que gairebé no se sent.

Les crítiques no s'han fet esperar. "Han perdut el cap, a Berlín?", es preguntava l'experta en política del Consell Europeu de Relacions Exteriors Ulrike Franke.

 

D'altres han demanat directament la dimissió de la ministra. La diputada conservadora Serap Güler, membre de la comissió de Defensa, ha dit: "Hi ha diferència entre autenticitat i vergonya. El vídeo de Lambrecht és definitivament això segon."

No és l'única membre de la CDU, partit enfrontat als socialdemòcrates, que ho ha aprofitat. "Amb tot el respecte. Aquesta dona no té cap sentit ni dignitat per al càrrec. Amb el so dels coets de Cap d'Any de fons, diu alguna cosa sobre la guerra a Europa i les grans trobades que va tenir el 2022", apuntava un cap de premsa dels conservadors a la Saxònia, Paul Schäfer.

No és la primera polèmica que protagonitza Lambrecht. A mitjan de desembre, es va saber que els 18 tancs que Alemanya havia enviat a l'OTAN van resultar defectuosos. A principis del 2022, va decidir enviar 5.000 cascos per protegir les forces ucraïneses davant d'una possible agressió russa, quan Ucraïna ja demanava armament.

ARXIVAT A:
Alemanya Ucraïna
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut